Leon Benko postigao je jedini gol u prvom dijelu

Golovima Benka i Glavice Varaždin pobijedio Dinamo u Zagrebu

| 14.4.2019. u 16:27h | Objavljeno u Sport

Druga momčad Dinama danas je u derbi susretu 21. kola Druge HNL protiv Varaždina izvela momčad koja je više sličila na prvu momčad, s kojom Modri uvjerljivo vode na tablici Prve HNL,budući da su u početnih 11 bili Moharammi,Majer Moro i Andrić, a s druge strane Varaždin je u susret koji je odigran u Zagrebu, na igralištu Hitrec - Kacijan,pred oko 500 gledatelja,  ušao bez svog glavnog kreatora igre i kapetana Daria Jerteca,koji je skupio tri žuta kartona te ozlijeđenih Ćelića, Posavca i Yokoyame.

S obzirom na današnju momčad Dinama ne čudi što su hrvatski drugoligaši na plenumu klubova uoči početka ove sezone tražili da druge momčadi hrvatskih prvoligaša ne sudjeluju u Drugoj HNL, jer utječu na regularnost prvenstva. Podsjetimo na zagrebačkom ogledu sa Šibenikom drugi sastav Dinama nije imao igrače iz prve momčadi kao danas....

Bez obzira na sastav druge momčadi Dinama Varaždin, koji je zaigrao u narančastim dresovima, a Dinamo u plavim, nije bio impresioniran i pobijedio je 2:1 te i nakon 20. kola ima samo bod manje od lidera Šibenika, što je i bio cilj prije današnjeg susreta. I nakon što se u otvaranju utakmice ništa nije događalo pred kaznenim prostorima,gosti su došli u vodstvo u 17. minuti.

Napad Dinama išao je po lijevoj strani na na sredini terena domaćeg sastava varaždinska je momčad oduzela loptu i krenula pred gol Lovre Jurica po desnoj strani. Ubrzo je lopta od fućaka došla do Brlečića koji ju je do Benka, a ovaj se s oko 25 metara desno iskosa odlučio na udarac u lijevu stranu gola Dinama. Vratar Juric dotaknuo je loptu, ali je udarac bio prejak i lopta je završila u mreži domaćeg sastava.

I u 21 minuti Benko je prijetio s oko 25 metara ali je lopta otišla iznad grede. U 25. minuti brza akcija Varaždinaca po lijevoj strani, Brlečić je pred kaznenim prostorom odigrao za Glavicu, koji je loptu proslijedio prema Benku u kaznenom prostoru, ali je lopta bila prejaka za napadača Varaždina pa je sve završilo s kornerom za goste iz kojeg nije bilo opasnosti po gol Jurica. U 34. minuti nakon kornera Babića s desne strane loptu je u kaznenom prostoru Miličević gflavom spustio za Stolnika a ovaj je s oko 11 metara loptu poslao nogom preko gola. Bila je to velika prilika za drugi gol varaždinske momčadi.

U 37. minuti na 20 metara desno iskosa od gola Babić je srušio Andrića, Majer je iz slobodnog udarca pogodio Babića koji je bio kod desne vratnice gola Nevistića. Odbijena lopta došla je u noge domaćih igrača, ali prvi udarac zaustavio je vratar Varaždina, a drugi je udarac završio u desnoj vratnici gola Varaždina, no mreža se nije zatresla i propala je najveća prilika Dinama za izjednačenje.

u nastavku susreta umjesto Fućaka u igru je ušao Vuk, koji je bio pokretač akcije za drugi gol Varaždina u 72. minuti, a strijelac je bio Glavica, preciznim udarcem sa 16 metara u desni donji kut gola Dinama na dodavanje Brlečića. Dvije minute prije toga Senić je na gol liniji zaustavio loptu upućenu od Ćužea, a udarac istom igraču sjajnom je intervencijom u 90. minuti zaustavio vratar Nevestić.

Konačnih 1:2 postavio je  Šipoš u 4. minuti sudačke nadoknade vremena iz neposredne blizine, na dodavanje Ćužea s desne strane.