Martinčević: Proslave rođendana kao što je Kišićev ne pamtimo još od Tita Foto: Krešimir Đurić/VV arhiva

Martinčević: Proslave rođendana kao što je Kišićev ne pamtimo još od Tita

Varaždinske vijesti | 18.4.2017. u 16:19h | Objavljeno u Aktualno

- Nakon Varaždinske građanske garde, Kišić u kampanju uvlači i korisnike Doma umirovljenika - ustvrdila je to Natalija Martinčević, kandidatkinja za varaždinsku gradonačelnicu iz redova reformista osvrčući se na današnje predstavljanje koalicijskog programa Alena Kišića u varaždinskom Klubu za starije osobe. 

- Svaka kampanja, pa i ona gospodina Kišića, mora imati granice, jer ovakvu vrstu korištenja gradskih i županijskih institucija do sada si niti u jednoj kampanji nije dozvolio nijedan kandidat. Nakon što je u predizborne svrhe prošli tjedan iskorištena Varaždinska građanska garda, danas u "slavu Kišićevog rođendana" pjeva zbor umirovljenika i pleše folklor u narodnim nošnjama?! Dom umirovljenika je institucija čiji je cilj skrb i briga za umirovljenike te nije i ne smije biti poligon za ničije, pa tako ni SDP/HNS predizborne aktivnosti, posebno ne ovakve vrste. Takve proslave rođendana ne pamtimo još od vremena druga Tita, što zapravo uz potpuno neprimjereno korištenje umirovljenika u predizborne svrhe predstavlja i ozbiljan nedostatak osnovnih pravila ponašanja - ocijenila je Martinčević.

Iz reformista su se inače osvrnuli i na Kišićevu izjavu da Radimir Čačić prima saborsku mirovinu.

- Obzirom da smo do sada već navikli na iznošenje neistina od strane župana, sada se javnosti na takav način obraća i njegov politički učenik Kišić. Naime, moramo podsjetiti Kišića da je pristojno i politički korektno prije nego obmanjuje javnost u svojim istupima i obećanjima, provjeriti točne informacije vezane na mirovine bivših zastupnika, u ovom slučaju Radimira Čačića. Za informaciju Kišiću, kandidat za župana Čačić ne prima nikakvu mirovinu. Privilegiranu saborsku mirovinu za razliku od drugih koji na nju imaju pravo, niti je primao, niti prima, niti će primati - poručili su iz reformista.