Martinčević o aferi "Kišić-Bajsić": Zašto posljedice snosi samo Pomahač? Foto: VV arhiva

Martinčević o aferi "Kišić-Bajsić": Zašto posljedice snosi samo Pomahač?

vv | 26.1.2017. u 19:39h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su pojedini mediji objavili da su nakon afere "Kišić-Bajsić" smijenjeni članovi Školskog odbora Srednje škole u Ludbregu koje imenuje Županija, priopćenje se oglasila predsjednica varaždinskih reformista Natalija Martinčević.

- U slučaju istinitosti ove informacije postavlja se pitanje kako je moguće da ključna osoba u aferi "Kišić - Bajsić", odnosno osoba koja je direktno prozvana u predmetnom zapisniku Alen Kišić, kao odgovorna osoba za obrazovanje u Županiji, sudjeluje u smjeni članova školskog odbora prije nego li je i jedna od nadležnih institucija uključujući i prosvjetnu inspekciju provela i jednu radnju odnosno utvrdila i jednu činjenicu.

Isto tako, postavlja se pitanje kako je moguće da bez utvrđenih činjenica od strane nadležnih tijela posljedice snosi samo jedan od aktera afere Ivana Pomahač, dok drugi akter Alen Kišić sudjeluje u donošenju odluka vezanih upravo uz tu školu?!

To iznenađuje tim više jer je prema iznesenim zahtjevima u javnosti bilo očekivano da se dožupan Kišić izuzme od obavljanja svih poslova vezanih uz obrazovanje dok se predmetna situacija potpuno ne raščisti odlukama nadležnih tijela.

Jasno je da će Školski odbor u daljnjim postupcima koje će se odvijati u školi biti ključan za donošenje odluka i poduzimanje radnji te se postavlja jasna teza da se ovim smjenama u Školski odbor žele imenovati ljudi koji će odluke donositi sukladno interesima župana Štromara i dožupana Kišića.

Da je tome tako, svjedočimo upravo u slučaju smjene člana Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin od strane istih aktera te postavljanja podobnih članova s ciljem donošenja odluka prema zamislima tandema Štromar – Kišić. O tome ćemo vrlo vjerojatno svjedočiti već sutra u smjeni ravnateljice dr. Zember - navodi se u priopćenju.

Označeno u