Kreće rekonstrukcija nadvožnjaka kod Varteksa i rotora u Zagrebačkoj ul.

Varaždinske vijesti | 15.10.2018. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok i Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta, jutros su razgovarali o projektima koji će u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa uskoro biti zajedno poduzimani na području Varaždina.

Grad Varaždin će uskoro raspisati natječaj za rekonstrukciju nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici, a u drugoj fazi bit će uređen i novi rotor na raskrižju Gospodarske i Zagrebačke ulice. Vrijednost radova kretat će se iznad četiri milijuna kuna.

Kao što je danas najavljeno, Hrvatske ceste će surađivati i sufinancirati projekte izgradnje još nekoliko rotora u Varaždinu i okolici.

Tako se u prvoj polovici sljedeće godine najavljuje raspisivanje natječaja za izgradnju rotora kod izletišta Motičnjak, također i rotora u Trnovcu Bartolovečkom za sigurno skretanje u Industrijsku zonu.

Hrvatske ceste, naveo je Leverić, pripremile su i prijavile projekte za sufinanciranje iz europskih fondova i to za izgradnju rotora na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice, zatim rotora u Hrašćici te priključak odnosno spoj gospodarske zone u Jalkovcu na jugozapadnu obilaznicu Grada Varaždina.