Kišić u Vukovaru odao zahvalnosti poginulim, nestalim i ranjenim braniteljima

V.V. | 18.11.2016. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Izaslanstvo Varaždinske županije koje je predvodio zamjenik župana Alen Kišić sudjelovalo je u Vukovaru na komemorativnoj svečanosti koja se svake godine organizira u spomen na sve nedužne žrtve Vukovara.

Po samom dolasku u Vukovar zamjenik župana je položio vijenac i zapalio svijeću na groblju tenkova na Trpinjskoj cesti, a zatim i kod Borovo Commerca, kao znak trajne zahvalnosti za sve poginule branitelje s područja Varaždinske županije, ali i u znak sjećanja na sve nestale, poginule i prognane civile. Nakon toga izaslanstvo Varaždinske županije pridružilo se državnom protokolu u Koloni sjećanja zajedno s predstavnicima cjelokupnog državnog vrha te ostalim predstavnicima gradova i županija iz cijele Hrvatske.

Polaganju vijenaca kod Trpinjske ceste prisustvovali su i članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, predstavnici Policijske uprave varaždinske, članovi ŽZU HVIDRA-e Varaždinske županije kao i predstavnici ostalih braniteljskih udruga. Također, pripadnici Husarske pukovnije, kao i pripadnici Građanske garde Varaždin svojim su dolaskom uveličali svečanost polaganja vijenaca.

Zamjenik župana Kišić je naglasio važnost odavanja pijeteta svim nedužnim vukovarskim žrtvama.

- S jedne strane je danas lijepo i ponosno biti u Vukovaru, vidjeti veliki broj ljudi koji se  s iskrenim pijetetom i poštovanjem prisjećaju svojih najmilijih, a s druge strane nas obuzima osjećaj tuge i žalosti. Teško je shvatiti da se prije 25 godina na ovim prostorima dogodilo takvo zlo. Ne ponovilo se nikada više. Na nama je da trajno čuvamo uspomenu na Vukovar, grad heroj, simbol patnje, mira, ali nadam se uskoro i iskrenog suživota – izjavio je prilikom sudjelovanja u Koloni sjećanja zamjenik župana Alen Kišić.

Nakon Kolone sjećanja održana je na Memorijalnom groblju sveta misa za sve preminule i nestale koju je predvodio uzoriti kardinal mons. Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Označeno u
Galerija slika