Kinezi razmatraju mogućnost investiranja u nogometni kamp u Varaždinu

M.P./Varaždinske vijesti | 21.12.2017. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

U kineskom gradu Duyunu 17. prosinca potpisan je Memorandum o sportskoj, kulturnoj i turističkoj suradnji između Varaždina i Duyuna. Potpisivanju su nazočili predstavanici Duyuna, Veleposlanstva Hrvatske u Kini - prva tajnica Marija Haramija, igrači i trener NK Varaždina te Zoran Ivančić i Zhaoyan Zheng na čiju inicijativu se cijeli put i memorandum i dogodio.

- Suradnja između Varaždina i Duyuna već postoji, tiče se nogometa, no sada se i nama otvaraju nove prilike. Važno je istaknuti kako Kina više nije ono što je nekad bila, radi se i promišlja o novim smjerovima razvoja i u tom su kontekstu Europa i Azija strateški partneri. Kina ne poznaje razliku između velikih i malih i tu je priika za Varaždin koji, uz lijepu nogometnu priču, već razvija i neke druge oblike suradnje s Kinom - rekla je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica po povratku iz Kine.

Dodala je kako postoje naznake da će u siječnju predstavnici inicijative posjetiti Varaždin, a pregovara se i o mogućnosti investiranja u nogometni kamp u Varaždinu.

Označeno u