Za Dan starijih članovi varaždinskog SDP-a sugrađane počastili jabukama i mandarinama

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.9.2018. u 18:29h | Objavljeno u Društvo

Članovi Županijske i Gradske organizacije SDP-a Varaždin, zajedno sa članicama i članovima Foruma mladih, Foruma žena i Foruma seniora, jučer su, 28. rujna, obilježili Međunarodni dan starijih osoba.

Akcija je održana na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a uz mogućnost besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, varaždinske SDP-ovke i SDP-ovci svoje su sugrađane počastili i jabukama i mandarinama te prigodnim materijalima s uputama o zdravoj prehrani.

- Drago mi je da smo ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dan starijih osoba obilježili sa svim našim Forumima i uz prisustvovanje i ostalih kolegica i kolega iz Gradske i Županijske organizacije SDP-a. To je jedna poruka da SDP uistinu brine za osobe treće životne dobi. Kao i svih ovih godina, naša je zadaća i dalje predlagati rješenja i omogućiti svim našim sugrađanima daljnje sudjelovanje u društvenim procesima, a današnja akcija samo je jedna u nizu kojom SDP i njegovi članovi žele pomoći svojim sugrađanima – rekao je predsjednik Županijske organizacije Foruma seniora SDP-a Josip Hehet.

Osim tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, SDP-ovci su akciju iskoristili kako bi obilježili i Svjetski dan srca te upozorili na probleme s kojima se svakodnevno susrećemo u zdravstvenom sustavu.

- Najveći je mortalitet upravo kod bolesti krvožilnog sustava, tako da smo se mi posebno potrudili animirati građane na Svjetski dan srca da obrate više pažnje svom zdravlju, jer preventiva je najvažnija. Kao politička stranka mi smo dužni i upozoravati na sustavne stvari koje nam nedostaju, a to je trenutno kardiolog u kardiološkoj ambulanti Opće bolnice Varaždin. Dakle, prazna je ta ambulanta, a mi imamo osigurano za naše pacijente liječenje na bolničkom kardiološkom odjelu. To su teže bolesti, a oni pacijenti koje treba liječiti ambulantno se upućuju u Klenovnik i Novi Marof gdje je to osigurano. Evidentno je da nemamo dovoljno liječnika i moramo se time početi baviti i to osigurati – poručila je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić - Vupora koja se pridružila akciji.

Osim brojnih članova i članica varaždinskog SDP-a, akciji su se pridružili i Miroslav Marković, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin, Lovro Lukavečki, predsjednik Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin i Luka Zrinski, županijski vijećnik i predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije.

Označeno u