Još koji koncert kod nas i Bajaga neće moći u – Srbiju!?

| 20.8.2018. u 15:20h | Objavljeno u Aktualno

Nije danas lako Momčilu Bajagiću Bajagi. Nakon što se zbog osebujnog, gotovo ratnohuškačkog govora srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Bačkoj Palanci ponovno u Hrvatskoj preispitivala glazbenikova rata epizoda, posebno od strane branitelja. koji su otvoreno iskazali neslaganje s održavanjem njegovog koncerta u Karlovcu i Varaždinu, Bajagi su zamjerke počele stizati iz – Srbije!

Predsjednik „Saveza Srba iz regiona“ Miodrag Linta, kako doznaje B92, izrazio je žaljenje zbog Bajagine izjave da „razumije nezadovoljstvo nekih, ali za to on nije kriv“.

To, po ocjeni Linte, govori da se Bajaga „slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku", odnosno da razumije nezadovoljstvo hrvatskih branitelja, koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu.

-Uz to, Bajaga se u razgovoru sa novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio opravdati se da u Kninu 1993. godine nije pjevao četničke pjesme, odnosno da nije pjevao pjesmu "Armija srpska",  ukazuje Linte,
Naglašava da bi Bajaga zapravo treba biti „ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira da bi ... mogao  nastupati u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilitira zločinačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav 'Za dom spremni'".

Linta posebno žali zbog toga što je Bajaga "prećutao" tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području "živio vjekovima".

-Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da se odbrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tuđmana. Nažalost, u tome nije uspeo iz više razloga", rekao je Linta.

 Još koji koncert kod nas, čini se, i Bajaga neće moći u – Srbiju!?