Još jedan prosvjedni performans na Korzu, ovoga puta u spomen na "preminuli" Ritz

| 27.2.2019. u 11:55h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivan Čehok jučer je na Aquacityju istaknuo da su on i svi gradski vijećnici dužni raditi u interesu Grada i gradske imovine, pa tako i u interesu gradske tvrtke Aquacity. Time je ponovno dao svoje objašnjenje činjenice da Grad nije produljio ugovor 20-godišnjem zakupcu popularnog kafića Ritz na Korzu, varaždinskoj ugostiteljskoj tvrtci Gastrocom.

- Grad mora razmišljati o svojoj imovini i da gradske tvrtke posluju s dobiti. Tako će Aquacity raditi ovdje preko ljeta, a zimi će dio ljudi raditi u gradu - rekao je Čehok napomenuvši da Gastrocom nije imao interesa da svoju djelatnost u sklopu caffe bara proširi i na podrum i unutarnju stranu zgrade, a što Gradu "nije svejedno".

Nakon tih izjava danas su se u Ritzu medijima obratili predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković i SDP-ov potpredsjednik Gradskog vijeća Bruno Ister, a pridružio im se, kao domaćin, i dugogodišnji voditelj caffe bara Ritz Damir Hosni, koji je s puno emocija govorio o "gašenju" Ritza.

- Nedavno sam u gradskoj vijećnici dobio nagradu "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu", pa ne znam da li ona sada ima smisla. Ovdje sam se rodio i školovao, ali to što se radi, to nije moj grad jer ovo nije napravljeno na humani način. Nitko nije pitao što će biti s ovim ljudima koji tu rade. Kao čovjeku neprihvatljiv mi je način na koji je to odrađeno jer svi su prostori išli na natječaj osim ovoga, i to je ono što me boli - rekao je Hosni pokazujući osmrtnicu koju su sastavili za "Ritz" i najavljujući okupljanje građana i vjernih posjetitelja kafića koji će sutra nositi lampaše u spomen na "preminuli" Ritz.

Predstavici SDP-a naveli su da je kontradiktorna izjava gradonačelnika koji rad kafića u nekadašnoj Varteksovoj zgradi na Korzu želi povjeriti gradskoj tvrtci Aquacity koja se dosad nije pokazala uspješnom u ugostiteljskom poslovanju te se godišnje iz gradskog proračuna za njezine gubitke izdvoji oko 300 tisuća kuna. S druge strane Gastrocom je renomirana varaždinska hotelijersko-ugostiteljska tvrtka koja je obnovila i uspješno vodi nekoliko važnih prostora u gradu, od hotela Park do restorana Verglec i Garestin.

- Grad zna, a najveći varaždinski ugostitelj ne zna?! - pita se gradski vijećnik SDP-a Bruno Ister, dok je Marković istaknuo da se grad ne bi trebao baviti ugostiteljstvom te da je za prostor Ritza trebao biti objavljen natječaj s određenim kriterijima za uređenje, s obzirom da se ugostiteljski prostor nalazi uz buduću Gradsku knjižnicu, i da se na taj način trebao odabrati najbolji ponuđač. 

Označeno u