VIDEO Jasminka Begić (SDP) imenovana zamjenicom v.d. ravnatelja OBV Nenada Kudelića

D.P/Varaždinske vijesti | 31.1.2017. u 17:44h | Objavljeno u Aktualno

Dobro raspoloženje vladalo je danas na sjednici Upravnog vijeće varaždinske Opće bolnice na kojoj je za zamjenicu v.d. ravnatelja Nenada Kudelića postavljena SDP-ovka Jasminka Begić.

Novi v.d. ravnatelj Nenad Kudelić i članovi UV-a prije početka sjednice izmjenjivali su šale, a sjednicu od čak 15 točaka završili su u sat vremena. 

Zadnja točka bilo je imenovanje zamjenice v.d. ravnatelja uz obrazloženje i na prijedlog v. d. ravnatelja Nenada Kudelića.

Prije njegovog obrazloženja J. Begić podnijela ostavku na mjesto u Upravnom vijeću te napustila sjednicu.

- Izašli smo iz sanacije, odnosno vraćena su osnivačka prava Županiji i u bolnici postoje brojni pravni problemi koje treba riješiti i postoje problemi po pitanju aplikacija na europske fondove i mislim da nam treba jedna dodatna pravna pomoć kakvu nam gospođa Begić koja ima dugogodišnje pravno iskustvo u zdravstvenom sustavu može pružiti - obrazložio je Kudelić zašto je za svoju zamjenicu predložio upravo Jasminku Begić.

Istaknuo je kako bi to bilo privremeno rješenje dok se ne riješe svi pravni poslovi, nakon čega bi se J. Begić vratila u Zavod za hitnu medicinu, gdje trenutno radi.

Predstavnica Radničkog vijeća Ljiljana Levanić kazala je kako se o toj odluci prije glasanja želi konzultirati s Radničkim vijećem, s obzirom da J. Begić nije zaposlenica bolnice.

Na to joj je Kudelić kazao kako ne postoje nikakve pravne prepreke kod imenovanja J. Begić na mjesto njegove zamjenice.

- Statutom je definirano koje struke može zamjenica biti i s obzirom na to kako je gospođa Begić dala ostaku na mjesto u UV-u nema prepreke da se imenuje na predloženo radno mjesto. U njezinom slučaju napravio bi se Sporazum uz suglasnost Ministarstva da ona privremeno prijeđe iz Zavoda za hitnu medicinu u Opću bolnicu i nakon što se odrade svi poslovi koje imamo da se ona vrati u istu ustanovu - pojasnio je Kudelić Ljiljani Levanić na što mu je ona kazala da u bolnici već rade četiri pravnika.

- Ta četiri pravnika nisu uspjela poraditi na usuglašavanju Statuta, a i gospođa Begić ne bi bila zaposlena na mjestu pravnika, već na mjestu zamjenika ravnatelja - kazao je Kudelić nakon čega je njegov prijedlog stavljen na glasanje.

Za imenovanje J. Begić glasala tri člana UV-a i to, predsjednik UV-a Zoran Šantek (HNS), predstavnik Stručnog vijeća primarijus Ranko Stare i mr.sc Zouheir Bitar, dok je Ljiljana Levanić glasala protiv.

U nastavku pogledajte i kratko obrazloženje v.d. ravnatelja Nenada Kudelića zašto predlaže J. Begić za svoju zamjenicu.

Video sadržaj