J. Begić, zamjenica v.d. ravnatelja OBV: Radila sam i do 12 sati, bez sata prekovremenog!

Ivica Kruhoberec | 13.2.2017. u 13:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Sve je u skladu sa propisanim mogućnostima - tvrdi Jasminku Begić, zamjenica v.d. ravnatelja Opće bolnice Varaždin, glede dvojbi koje su se javile oko njezinog imenovanja na novu dužnost u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Varaždinskoj županiji, odnosno dolaska na prethodno radno mjesto u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije.

Naime, nakon što je dala ostavku na mjesto ravnatelja Zavoda, Begić je ostala rukovoditelj Uprave za stručne poslove, iako za to nije raspisan natječaj.

Što se tiče tog, ranijeg angažmana u Zavodu za hitnu medicinu, Begić ističe da je zapravo u isto vrijeme obavljala funkciju ravnateljice i rukovoditelja Uprave za stručne poslove Zavoda te poslove pravnika.

- Upravno vijeće ZHM Varaždinske županije me 2012. godine imenovalo ravnateljicom. Sukladno toj odluci, uz poslove ravnatelja na mandat od četiri godine, sklopila sam ugovor o radu i za obavljanje redovnih stručnih poslova Uprave i poslove pravnika. Ugovor sam sklopila na neodređeno vrijeme upravo zbog obavljanja tih redovnih poslova, sukladno tada važećem Zakonu o radu. Takva politika obavljanja poslova predviđala se godišnjim programima rada i razvoja ZHM Varaždinske županije - kaže Begić, dodajući da, iako je radila i do 12 sati dnevno, nije joj isplaćen ni jedan sat prekovremeno rada...

Što sve J. Begić kaže o svojem zaposlenju, ali koji je njezin prijedlog za poboljšanje rada OBV čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u