Iz prve ruke u Županiji saznali što se u Kini radi na pokretanju digitalnog gospodarstva

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.10.2018. u 16:47h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Članovi Kineskog udruženja za digitalno međunarodno industrijsko partnerstvo posjetili su Varaždinsku županiju te su se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću te razvojem same Županije.

Tako je trinaest članova ovog udruženja imalo prilike čuti što sve Županija radi na području obrazovanja, zdravstva pa sve do korištenja EU fondova.

Župan Radimir Čačić je izrazio zadovoljstvo ovom posjetom te je naznačio kako Županija ima mnogo područja za suradnju, a posebno je bilo zanimljivo čuti što se u Kini radi na pokretanju digitalnog gospodarrstva.

Naime, kineska vlada je pridala veliku važnost razvoju digitalnog gospodarstva, te promiče razvoj pokretan inovacijom i reformom u područjima kao što su ubrzanje administrativnih procedura i povjeravanje moći nižim razinama, kako bi se ojačala društvena kreativnost i tržišna vitalnost, te preobrazilo i nadogradilo gospodarstvo.

Udruženje je osnovano nedavno, a osim Zagreba članovi su odlučili posjetiti Varaždin i Varaždinsku županiju kao regiju koja ubrzanim korakom ide naprijed, a dobra povezanost s europskim regijama, orijentiranost prema ulaganju u obrazovanje, korištenje novaca iz europskih fondova te bogata kultura i turističke zanimljivosti su svakako aduti koje ova Županija ima.

- Uvijek nam je drago kada stranim izaslanstvima, bilo gospodarskim ili onim političkim možemo pokazati što se kod nas radi. Zato nam je drago da smo ugostili drage prijatelje iz Narodne Republike Kine, a siguran sam da će biti prilike i za konkretniju suradnju – ukazao je župan.

Uz župana prijemu su nazočili i njegov zamjenik Robert Vugrin, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović, direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Borko Mikić, direktor Zone Sjever d.o. Varaždin Darko Detelj, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana za informatiku i informacijsku sigurnost mr.sc. Robert Kelemen te zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Larisa Križan.

191018_posjet_kineska_delegacija__4.JPG

191018_posjet_kineska_delegacija__1.JPG191018_posjet_kineska_delegacija__5.JPG

191018_posjet_kineska_delegacija_6.JPG

191018_posjet_kineska_delegacija__3.JPG

191018_posjet_kineska_delegacija__2.JPG

 

Označeno u