Iz Grada o gradonačelnikom prozivanju Varaždinskih vijesti: To je njegovo pravo

V.V. | 6.2.2018. u 10:36h | Objavljeno u Aktualno

Od Grada Varaždina zatražili smo odgovor na pitanje koje to “gluposti” urednik Varaždinskih vijesti govori, odnosno piše, kako je na posljednjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća ukazao gradonačelnik Ivan Čehok.

Iz Grada je stigao odgovor koji je potpisao Dražen Dretar, privremeni pročelnik UO za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, a njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Poštovani, gradonačelnik ne komentira medijske objave niti iskazuje svoje mišljenje o stavovima novinara ako su potonji, pišući o gradskim temama, poštovali elementarno novinarsko pravilo i saslušali i drugu stranu, dakle informira li se o onome što je tema njihova interesa.

U najmanju je ruku neprofesionalno pisati o ukupnom upravljačkoj i nadzornoj strukturi grada, gradskih ustanova i tvrtki ne pitavši prethodno za informaciju. Budući da to niste učinili, naveli ste niz neistina i dezinformacija i pravo je gradonačelnika da se osvrne na takvu novinarsku i uredničku praksu.

Prije svega, posve je netočno da gradonačelnik postavlja osobe od povjerenja, što vi jako dobro znate jer ste pobrojavši već prvi nadzorni odbor o kojem pišete – tvrtku Parkovi - bili svjesni da je samo jedna osoba u tom budućem sazivu s neovisne građanske liste dr. Ivana Čehoka, ostale osobe su većinom stranački aktivne i posve neovisne o političkoj skupini gradonačelnika.

Potpuna je laž i nešto što ste zdravorazumski mogli i sami zaključiti da na mjesto dosadašnjega predsjednika NO Parkovi Mešanovića dolazi gospođa Hajduk- Vučić. Niti ona dolazi na njegovo mjesto niti se predsjednik bilo kojega nadzornoga bira samim predlaganjem na skupštini.

Isto je tako netočno da je gospođa Hajduk- Vučić svjedočila ono što ste naveli kao što je netočno i Vaša interpretacija optužnice. Gospođa Hajduk-Vučić završila je školovanje za članove nadzornih odbora u organizaciji Ekonomskoga fakulteta iz Zagreba, ima certifikat za to i bila je na čelu nadzornoga odbora Parkova kada je ta tvrtka postizala najviše stope dobiti i ostvarivala najveće prihode.

Ako to nije referenca, onda očito ne poznajete ulogu nadzornih odbora. Nadalje, ne nastavljaju se nikakve smjene nego se u skladu sa zakonskim i statutarnim odredbama biraju upravna vijeća i nadzorni odbori tamo gdje je to nužno.

Nabrajajući osobe naveli ste čitav niz neistina, primjerice da će gospođa dr. Kušter nadzirati rad svojega muža jer je ona podnijela ostavku na tu dužnost, što biste doznali da Vam je istina bitna. Zašto, primjerice, ne pišete o nekim drugim smjenama za koje nema obrazloženja u javnosti poznato je samo Vama.

U cijelom članku ima još neistina i dezinformacija, ali je to ionako za Vas nebitno. Gradonačelnik je predstavnik suvlasnika Varaždinskih vijesti i dužan je o ukupnom financijskom stanju i ugledu novina voditi brigu, što će i učiniti kada to bude potrebno i na mjestu na kojem se o tome odlučuje."

Dražen Dretar, privremeni pročelnik UO za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždin

Označeno u