Iz Grada poručuju: Građani moraju čistiti led oko zgrada i kuća

| 1.2.2017. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom i na brojne pritužbe građana na neočišćeni led na ulicama, nogostupima, ali i površinama poput stajališta za “buseke” u Grad Varaždin smo poslali upit tko je odgovaran za čišćenje.

Iz Grada su nam odgovorili kako su vlasnici/posjednici građevine/poslovnog prostora, dužni organizirati ili osobno obavljati uklanjanje snijega i leda s javne površine nogostupa u cijeloj dužini čestice na kojoj se nalazi građevina koju koriste i to najmanje u širini od dva metra.

- Nakon izvršenog uklanjanja snijega i leda, javnu površinu potrebno je posipati solju. Za ne izvr- šavanje obveza iz ovog upozorenja propisana je nov- čana kazna u iznosu od 500 do 2.500 kuna - kažu u Gradu te pojašnjavaju kako su vlasnici i posjednici stanova u stambenim građevinama dužni uklanjati snijeg i led s parkirališta koje koriste, sa spremnika za odlaganje otpada i oko njih kako bi se omogućio pristup vozilima za odvoz otpada.

Iz Grada nisu odgovorili jesu li građani dužni čistiti i ulice kojima ne prolazi ralica ili je to ipak posao komunalnih tvrtki.

Kako za sada stvari stoje, snijeg i led će na nekim površinama ostati do daljnjega, odnosno do kada se - ne otopi. To bi s obzirom na prognozirano zatopljenje moglo biti uskoro.

Označeno u
Galerija slika