Ivica Labaš najbolji vatrogasac, Varaždin u top 3 kontinentalnih destinacija

vv / tz grada varaždina | 25.10.2018. u 05:57h | Objavljeno u Aktualno

Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina vatrogasac je godine i dobitnik nagrade Hrvatske turističke zajednice Čovjek – ključ uspjeha, koje se dodjeljuju u sklopu projekta Godišnje hrvatske turističke nagrade, dok se Varaždin našao u vrhu hrvatskog kontinentalnog turima.

Varaždinskom vatrogascu, čiji se rad dobro poznaje i cijeni,  nagradu je uručio direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić na sinoćnjoj svečanoj dodjeli u sklopu Dana hrvatskog turizma, koji se ove godine održavaju u Hvaru.

-Ivica Labaš 18 je godina na čelu Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, i od tada ta postrojba bilježi izuzetne rezultate u razvoju vatrogastva, nabavci opreme i osobne zaštite vatrogasaca. Omiljena je osoba u zajednici, osoba koja je svakome spremna pomoći, koja se brine da se svi građani i turisti u gradu osjećaju ugodno i sigurno te kojem je osvojena nagrada Čovjek – ključ uspjeha, kako je istaknuo,  veliko priznanje za 32 aktivne godine provedene u vatrogastvu, izvijestili su iz TZ grada Varaždina.

Uz Labaša, svečanosti su bili nazočni direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u TZGV, Smiljana Mlakar, kao i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, budući da je Varaždin ušao među top 3 destinacije kontinentalne Hrvatske, a u finalu se našao s Đakovom i Zagorjem.

Naime, Mali Lošinj proglašen je najboljom destinacijom odmorišnog turizma, Dalmatinska zagora najbolja je za ruralni odmor,  Zagreb je najbolja city break destinacija, a Krapinske toplice najbolje su za zdravstveni turizam, dok je šampion kontinentalnog turizma - Zagorje.

- Iako je najboljom destinacijom u kategoriji kontinentalne destinacije proglašeno Zagorje, predanim radom na organiziranju kvalitetnih manifestacija, koje iz godine u godinu privlače sve više turista, poput Špancirfesta, Adventa u Varaždinu ili Festivala varaždinskih dvorišta te cjelogodišnjim inicijativama poput urbanih intervencija u prostoru, Turistička zajednica grada Varaždina - uz grad Varaždin -  zasluženo su se našli među najboljima u kontinentalnom dijelu zemlje, ocijenjuju u TZ grada Varaždina.

Godišnje hrvatske turističke nagrade projekt je Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti i podizanja kvalitete usluge i proizvoda u turističkom sektoru. Nagrada čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine dodjeljuje se s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz akciju su obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu.