Ivan Čehok o groblju za kućne ljubimce: Ako je to naša obaveza, napravit ćemo ga

| 18.12.2017. u 09:24h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Pružni prijelazi, dužina trajanja intervala semafora na raskrižju kod varaždinskog groblja, ali i POS, EU fondovi te groblje za kućne ljubimce tek su neke od tema koje su dominirale aktualnim satom sjednice Gradskog vijeća održane u ponedjeljak.

Nezavisni Davor Patafta zatražio je točne podatke na koje se konkretno EU fondove Grad prijavio s projektima ili će se tek prijaviti, a zanimalo ga je i što će biti s nastavkom izgradnje stanova po modelu POS-a.

- Usto, kako je moguće da Grad ima obavezu prema JUGS-u pd 21 milijuna kuna? - zanimalo je Pataftu na štu mu je gradonačelnik odgovorio da je riječ o računovodstvenoj razlici, a ne o dugu.

Željko Bunić pitao je pak hoće li se u Varaždinu u doglednoj budućnosti napraviti groblje kućnih ljubimaca s obzirom da je zakonom predviđeno da uginule kućne ljubimce treba zbrinuti veterinar.

- Ako je to naša obaveza, napravit ćemo. Nažalost, danas se sve više toga ostavlja JLS-ovima, imamo svakakve obaveze, a kažnjavaju se odgovorne osobe, odnosno čelnici. Dakle, ako pesi ne budu čipirani, ja plaćam kaznu! Kak da znam da su pesi čipirani. Nebrem bežati za njima i loviti ih. No, ako je to naša obaveza, napravit ćemo Pet Sematary, kako su pjevali Ramonesi - najavio je Čehok.

SDP-ov Neven Bosilj ukazao je i na rani termin sjednice u 8 sati. Istaknuo je kako njihova vijećnica Gordana Marsenić nije mogla doći na vrijeme, dok je on dao krv kako bi dobio slobodan dan budući da je iskoristio sav godišnji.

Čehok ga je pohvalio što je dao krv, no ukazao mu je da prema novom zakonu, tzv. lex šerifu, vijećnici imaju pravo na neplaćeni dopust na dan održavanja sjednice vijeća.

- Šale su vam već otrcane, s Fidel Castrom - dobacio je Bosilj gradonačelniku s obzirom da je on prilikom odgovaranja vijećnicima na postavljena pitanja rekao da neće biti „dugačak kao Fidel Castro“.

Čehok je inače građane ponovno pozvao da komunualnim redarima prijavljuju svoje nesavjesne sugrađane koji ilegalno odvoze otpad ili pak „izlijevaju ulje“.

- Šalio sam se s nazivom „tužibaba“, no nisam se tužio da prijavljuju. Tko će drugi prijaviti ako ne savjesni građani? Naša je dužnost da prijavimo. Mi smo svojedobno dobivali nagrade za najuređeniji grad što govori da naši građani njeguju kulturu življenja. Nažalost, uvijek će biti onih koji će onečistiti okoliš, no Varaždin je u usporedbi s drugima čist grad i komunalno uređen. Pogledajte u Splitu, ljudi piju zamućenu vodu. Generalno, Varaždin je iznad standarda Hrvatske - poručio je Čehok.