IMOVINSKE KARTICE Provjerili smo kakvog su imovinskog stanja čelnici Varaždina i općina

| 11.12.2017. u 12:25h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždin vode poprilično imućni. Moglo bi se to zaključiti prema imovinskom stanju gradonačelnika Ivana Čehoka i njegova zamjenika Zlatana Avara, koji je štedljiviji i poduzetniji više nego što bi se to dosada znalo, sudeći prema podacima iz njihovih imovinskih kartica.

Nakon što smo sredinom kolovoza objavili imovinsko stanje većeg dijela načelnika i gradonačelnika izabranih na lokalnim izborima u svibnju, svoje imovinske kartice Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa predali su i Čehok, Avar te zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, kao i novoizabrani načelnici Bednje, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca i Velikog Bukovca.

Čehok je u svojoj imovinskoj kartici naveo da nije član stranke, dok dužnost gradonačelnika obnaša profesionalno. Uz plaću od 17.860 kuna neto. Iako je i prije imao nadprosječna primanja kao gradonačelnik, saborski zastupnik i profesor na nekoliko visokoškolskih ustanova, od nekretnina nema ništa. No, sudeći prema imovinskoj kartici, zato ima supruga, koja radi u DORH-u.

Ona je vlasnica apartmana od 60 metara kvadratnih u Kukljici na otoku Ugljanu tržišne vrijednosti 600.000 kuna te Renault Megana vrijednog 40.000 kuna. S druge strane, Čehok je vlasnik umjetničkih slika ukupne vrijednosti 150.000 kuna, koje je, stoji u imovinskoj kartici, stekao darovnim ugovorom, kupio i naslijedio.

Usto, on i supruga imaju i 2.302 dionice J&T banke nominalne vrijednosti pojedinačne dionice 30 kuna. Supružnici Čehok nemaju kredite nego upravo suprotno: supruga gradonačelnika ima ušteđenih 130.000 kuna, od čega je nešto “ušparala” od plaće, a nešto je i naslijedila.

Ova je štednja gotovo dvostruko manja u odnosu na 250.000 kuna, koliko ima ušteđeno njegov zamjenik Avar...

Cijeli tekst i podatke o imovini čelnika Varaždina i općina čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti