Habijan: Odgovornost je vlasti da ne podliježe svakom pritisku i ne mijenja odluke ovisno o javnosti

| 16.8.2018. u 10:03h | Objavljeno u Aktualno

Nakon varaždinskih veterana, članova Udruge PUMA, stav o reakcijama u vezi sutrašnjeg varaždinskog koncerta Momčila Bajagića Bajage iznio je Damir Habijan, predsjednik varaždinskoga Gradskog vijeća i predsjednik varaždinskog HDZ-a.

-Nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva i sjajnog rezultata naših vatrenih, brzo smo se vratili u hrvatsku zbilju. Podjele i rasprave o 41. i 45. sada su se preselile na glazbene izvođače. Kada bi se 50 posto energije koju pojedinci ulažu u guranje tema koje nemaju veze s 2018. uložilo na rješavanje stvarnih problema u Republici Hrvatskoj, sigurno bi nam bilo bolje, ocjenjuje Habijan na svom FB profilu.

U nastavku iznosi i stav kako bi se trebala držati vlast nakon kritika zbog spomenutog koncerta.

- Temeljno je pravo svakog da iznese svoje mišljenje o aktualnoj temi, ali odgovornost je izvršne vlasti da ne podliježe svakom pritisku i ne mijenja odluke ovisno o reakciji javnosti. U tome se razlikuju lideri od političara. S druge strane, zabrane nikada nisu donijele ništa dobro, niti u državi kao niti u obitelji. Ne treba nam vijeće stručnjaka koje će propitkivati što je dobro za državu ili grad, a što nije. Takav 'politički sustav' ima samo jedna država na svijetu, drži Habijan te poručuje „okrenimo se 2018. i godinama pred nama, povijest ostavimo povjesničarima“.

Budući da iz ovog nije najbolje jasno kakav je točno njegov stav o samom koncertu, Habijana smo zamolili da odgovori drži li primjerenim ili ne da - s obzirom na okolnosti i prijepore oko pjevačeve prošlosti - Momčilo Bajagić Bajaga nastupa na Špancirfestu.

- Na mom face profilu imate odgovor, poručio nam je predsjednik varaždinskog HDZ-a, koji je, usput rečeno, 5. kolovoza napisao i prigodnu čestitku.

- Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Na današnji dan pobjednička hrvatska vojska ušla je u stari kraljevski grad Knin, što je čin kojim je obilježen kraj velikosrpske okupacije. Oslobodilačka akcija Oluja završena je dva dana kasnije te je i danas u svijetu primjer savršene vojne akcije, ustvrdio je Habijan povodom ulaska HV-a u Knin 1995. gdje je Bajaga nastupao - godinu dana ranije...