Habijan na prozivke Reformista: Svojim iskustvom mogu doprinijeti radu NO Termoplina

Varaždinske vijesti | 13.6.2018. u 16:16h | Objavljeno u Aktualno

Na današnje priopćenje Reformista reagirao je i predsjednik varaždinskog HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Povodom priopćenja za medije GO Varaždin Narodne stranke – reformisti, u kojem su se osvrnuli na moju jučerašnju ostavku u Upravnom vijeću Opće bolnice Varaždin, želim istaknuti nekoliko činjenica.

Ostavku u Upravnom vijeću Opće bolnice Varaždin podnio sam zato što na posljednjoj sjednici Upravnog vijeća OBV održanoj dana 11. lipnja 2018. godine nisam htio prihvatiti prijedlog zaključka Upravnog vijeća koji se odnosi na dopis Udruge slijepih Varaždinske županije. Naime, prije nekoliko tjedana, zasebnim se dopisom upućenom svakom članu Upravnog vijeća, obratila Udruga slijepih Varaždinske županije u kojem su iznijeli nezadovoljstvo provedenim natječajem za radno mjesto telefonista u OBV. Tada sam se upoznao s navedenim slučajem i izrazio potporu Udruzi i neslaganje s činjenicom da se kao uvjet za radno mjesto telefonista traži polaganje tečaja za vatrogasca. Predmetni zaključak pun je floskula, ispraznih činjenica i sadržajno se ne dotiče spornog natječaja za radno mjesto telefonista u Općoj bolnici Varaždin. Također, na moja pitanja i prijedloge nitko nije odgovorio te sam glasovao protiv navedenog Zaključka i podnio ostavku.

Učinio sam to sukladno svojim uvjerenjima. Kada sam smatrao da je odlazak prvog potpredsjednika Vlade, Tomislava Karamarka, jedini način opstanka Vlade, to sam javno rekao. Isto tako, kada sam smatrao da se protiv bivše ravnateljice, dr. Sanje Zember, provodi politički proces na to sam također javno ukazao.

Dragi kolege reformisti, molim vas da mi navedete prema kojem zakonu i kojem članku me prozivate za sukob interesa. Smatram da bi posebna savjetnica, kao pravnica, to morala znati.

Javnim prozivanjem članova bilo kojeg NO radi naknade je nekorektno i degradirajuće za svaku osobu koja je član NO u bilo kojem trgovačkom društvu. Kao osoba koja 10 godina radi kao odvjetnik specijaliziran za korporacijsko pravo i osoba s položenim pravosudnim ispitom, smatram da svojim radom i iskustvom mogu doprinijeti radu NO Termoplina. Posebna savjetnica, koja je ujedno i pravnica, a i sama je bila članica NO jednog trgovačkog društva, zna ili bi trebala znati da član NO ili NO ne odlučuje o naknadi već o tome odlučuje isključivo Glavna skupština trgovačkog društva. Također bi trebala znati i što podrazumijeva sukob interesa.

Označeno u