Grad Varaždin raspisuje 13 natječaja za udruge i neprofitne organizacije

| 11.7.2017. u 14:15h | Objavljeno u Aktualno

- Apeliramo na sve zainteresirane udruge i neprofitne organizacije koje djeluju na području Grada Varaždina, a koje misle da bi za to trebali biti financirani, da se prijave na natječaje - rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica na današnjem predstavljanju čak trinaest natječaja za financiranje projekata i programa udruga i neprofitnih organizacija, koje djeluju na području Grada Varaždina.

Radi se o natječajima koji će se provoditi kroz tri Upravna odjela - Upravni odjela za društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju i Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove. Ukupna vrijednost natječaja je milijun i 809 tisuća kuna.

S obzirom na to da Grad čak šest mjeseci nije imao proračun, sredstva nisu mogla biti prije dodijeljena.
- Malo je paradoksalno nasred godine otvarati natječaje za tekuću godinu. Mi smo unutar zakonskih okvira, odnosno 30 dana nakon donošenja proračuna, objavili natječaje za udruge i mogu se prijaviti programi od 1.1. do 31.12. ove godine. Ono na čemu ćemo definitivno raditi u budućnosti je da se javni pozivi raspisuju puno ranije tako da udruge već od siječnja, veljače znaju s čime mogu raspolagati. Nažalost, mimo natječaja nemamo zakonsko pravo ni mogućnosti davati novce - rekla je Malenica, te ponovno pozvala sve zainteresirane da se na vrijeme prijave na natječaje.

Najviše novaca za udruge stiže iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, a natječaji su podijeljeni u tri segmenta. Jedan su udruge u kulturi, zatim udruge u tehničkoj kulturi i udruge socijalne skrbi i zdravstva u koje, među ostalim, spadaju udruge umirovljenika, branitelja i invalida.

- Natječaji će više manje biti slični onima prošlogodišnjim, jedino što je smanjeno nešto dokumentacije kako bi se udrugama bilo lakše prijaviti. Jedan od uvjeta u dokumentaciji je podnošenje izvješća za prošlu godinu - rekla je Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Od 13 natječaja, njih devet dolazi iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, tri su iz Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju dok je jedan raspisao Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove a bit će usmjeren na mlade i rad s mladima.

Natječaji će biti otvoreni od 11. srpnja do 11. kolovoza, izuzev natječaja za mlade, koji će biti otvoren do 21. kolovoza.

Sve ostale informacije o natječajima i dokumentaciji mogu se pronaći na stranicama Grada.