Grad Varaždin posjetio veleposlanik Republike Moldavije

| 29.5.2018. u 20:51h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin u utorak je posjetio NJ.E. g. Oleg Tulea, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Moldavije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti.

Tom se priliko susreo i sa gradonačelnikom Ivanom Čehokom i njegovim suradnicima.

- Trebamo biti počašćeni činjenicom da je Republika Moldavija, koja u Hrvatskoj nema ni veleposlanstvo ni konzulat odabrala upravo Varaždin kao sjedište konzulata. Moldavija ima dosta jaku poljoprivredu i tekstilnu proizvodnju, upravo kao i Varaždin. Nastojat ćemo već u listopadu napraviti jednu delegaciju i otići u Moldaviju i dogovoriti suradnju s njihovom industrijom - rekao je gradonačelnik te dodao kako Moldavija ima dobre obrazovne strukture i ustanove i da je dobro da se Varaždin poveže s njom.

Veleposlanik Oleg Tulea istaknuo je kako mu je vrlo drago upoznati ljudi koji dijele jednake ideje kao i oni.

- Možemo surađivati ne samo na ekonomskom području nego i na političkom ali i raditi na dobrim odnosima s ljudima - dodao je.

U pratnji veleposlanika bio je i Emil Solenički, kandidat za poziciju počasnog konzula Republike Moldavije u Republici Hrvatskoj.

- Često me pitaju zašto je konzulat izabran Grad Varaždin. Odgovor je vrlo kratak i jasan: zato jer Varaždin ima bogatu povijest i kulturu i mislim da je to više nego dovoljno - zaključio je.