Grad: Ravnatelj Bazena smijenjen zbog velikih troškova za odvjetnike Foto: VV arhiva

Grad: Ravnatelj Bazena smijenjen zbog velikih troškova za odvjetnike

| 29.8.2017. u 08:02h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što smo protekli tjedan objavili vijest o smjeni ravnatelja JU Gradski bazeni Mladena Putara te o smjeni članova nadzornog odbora Varkoma, iz Grada Varaždina obrazložili su razloge njihove smjene.

Ističu kako su članovi Upravnog vijeća JU Gradski bazeni naveli niz razloga za razrješenje ravnatelja na sjednici kojoj je prisustvovao Zlatan Avar, zamjenik varaždinskog gradonačelnika.

- Prvo, direktor bazena nije obavijestio Grad Varaždin kao osnivača ustanove da je pokrenuo parnicu protiv izvođača radova. Tu je parnicu izgubio i zbog toga je nastao trošak od čak 800.000 kuna. Trebao je zatražiti suglasnost Grada Varaždina, ali to nije učinio. Račun za odvjetničke usluge od 75.000 kuna poslao je na Grad Varaždin bez ikakvog objašnjenja. Za iste odvjetničke usluge, primjerice, prije se plaćalo tek nekoliko tisuća, dakle daleko manje. Nadalje, rečeno je na sjednici UV bazena, nema nikakve dokumentacije da je od dvoje djelatnika zatražio povrat novaca iako je dokazano da su oštetili ustanovu. Članovi upravnog vijeća upozorili su, također, da nije na vrijeme otklanjao nedostatke na bazenima. U medijima i u drugim prilikama davao je izjave iz kojih se vidi da nije dobro baratao financijskim upravljanjem te je sve to dovelo da su članovi vijeća, s tek jednim suzdržanim glasom, odlučili opravdano pokrenuti postupak razrješenja - navode iz Grada.

Što se pak tiče smjene članova NO Varkoma, napominju kako gradska vlast nije bila zadovoljna dinamikom i načinom pripreme, vođenja i ostvarivanja projekta Aglomeracije kao i nekim drugim poslovnim odlukama, prije svega nadzorom nad Aquatehnikom.

- Stoga je odlučeno da će se NO promijeniti i da će u njemu sada biti osobe koje imaju iskustva u nadzoru upravljanja osobito Varkomom. To je sve u skladu s načelom koje će ova vlast promicati – u NO stručnjaci s iskustvom u efikasnom praćenju i nadziranju trgovačkih društava. Sama činjenica da su sada imenovane npr. osobe koje su bile nekada čak i predsjednici nadzornog odbora Varkoma (Čelam i Kozina) govori o tome da se nije išlo za stranačkom pripadnošću nego sposobnošću - poručuju iz Grada.