Varteks Foto: Martina Pižeta

Grad pustio zadužnicu Varteksu pa je zaustavio i ponudio upravi otplatni plan

| 28.3.2018. u 17:23h | Objavljeno u Aktualno

- Je li Grad Varaždin osigurao potraživanja prema tekstilnoj tvrtci Varteks? Nedavno je novi većinski vlasnik Nenad Bakić rekao da ta tvrtka ima „goriva“ za šest do devet mjeseci. Koliko iznose nenaplaćena potraživanja Grada i jesu li ona kako osigurana? - pitao je tijekom današnjeg aktualca sjednice varaždinskog Gradskog vijeća SDP-ov Neven Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok odgovorio mu je da je primio i Nenada Bakića i Zorana Košćeca te im rekao da je Grad dužan naplatiti svoje dugove.

- Bez obzira što je Varteks othranio mnoge od vas i vaše obitelji, ima povijesni značaj, mi smo dužni naplatiti dugove. Prošli smo tjedan pustili zadužnicu. Malo su se ljutili na nas, no morali smo to napraviti. Nešto smo uspjeli skinuti s njihova računa no došli su panično i molili nas da to zaustavimo, da im damo predaha pa smo to zaustavili. Ponudili smo im otplatni plan, oni su ga prihvatili te se nadam da će ga se i držati. Ako se neće držati toga, doći ću pred vas na vijeće i pitati vas. Nema nekretnina, tako da ćemo teško moći nekretninama nešto prebiti, dvije parcele kod KTC-a su prebijene u predstečaju...Morat će se držati otplatnog plana. Ako obrtnici plaćaju, mora i Varteks - poručio je Čehok.