Veliki Bukovec: Kreće rekonstrukcija Kolarove ulice, osigurano stopostotno sufinanciranje Foto: Općina Veliki Bukovec

Veliki Bukovec: Kreće rekonstrukcija Kolarove ulice, osigurano stopostotno sufinanciranje

Varaždinske vijesti | 21.11.2018. u 19:07h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U općini Veliki Bukovec uskoro počinje rekonstrukcija prometnice koja povezuje naselja Veliki Bukovec i Dubovicu, a radi se o nerazvrstanoj cesti – Kolarovoj ulici u Velikom Bukovcu.

Općina je projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste prijavila u vrijednosti 754 tisuće kuna, a po javnoj nabavi taj je iznos nešto smanjen, na 737.000. Službeni iznos Rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC 036 Kolarova ulica u Velikom Bukovcu je 670.710,38 kuna. Riječ je o sredstvima dobivenim preko mjere 7.2.2. – „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“. Treba istaknuti da je sufinanciranje projekta u stopostotnom iznosu.

– Vjerojatno više nikad nećemo imati takav projekt koji se financira u stopostotnom iznosu. To je bilo jedinstveno i dobro da smo to iskoristili. Dosta smo visoko što se tiče kategorizacije općine, u 6. skupini, tako da sljedeće projekte koje ćemo prijavljivati vjerojatno ćemo morati financirati iz svojih izvora – kazao je načelnik općine, HSS-ov Franjo Vrbanić.

Samom početku projekta i pokretanju radova prethodio je uvodni sastanak na kojem je načelnik podsjetio na tijek pripreme i prijave projekta.

– U veljači smo dobili odluku o sufinanciranju, provedena je javna nabava i 6. listopada poslali smo papire prema Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu u ruralnom razvoju što se tiče ugovora s izvođačem. Mjesec dana kasnije imamo i odluku o financiranju. Financira se kompletan iznos – 85 posto financira Fond za ruralni razvoj u poljoprivredi, a preostalih 15 posto financira se iz državnog proračuna, tako da Općina ne snosi nikakve troškove, vezano uz tu prometnicu – istaknuo je Vrbanić.

Na sastanku su bili i predstavnici izvođača radova, međimurske Tegre, predstavnik Euro Consultinga – konzultantske kuće te predstavnik zadužen za nadzor radova. Bilo je riječi o priprema za početak radova te svim uvjetima koji se trebaju ispuniti budući da je riječ o projektu sufinanciranom iz EU sredstava.

Što se tiče same važnosti rekonstrukcije prometnici Vrbanić je naglasio da je cesta dužine 650 metara te da povezuje dva naselja u općini – Veliki Bukovec i Dubovicu.

– Stanovnici i jednog i drugog sela od te prometnice imat će velike koristi. Skratit će im se put do radnih mjesta i do određenih poljoprivrednih parcela, a i do samih kuća koje su na toj dionici – zaključio je Vrbanić.

veliki_bukovec_kolarova_ulica_1.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_7.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_6.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_5.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_4.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_3.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_2.JPG