Glavni urednik VTV-a glumi novinara u filmu bjegunca Ivice Todorića

vv / dnevnik.hr | 1.2.2018. u 07:21h | Objavljeno u Aktualno

Novinar koji je imao „intervju" s Ivicom Todorićem, koji je objavljen na Todorićevom kanalu na YouTubeu, glavni je urednik Varaždinske televizije Goran Mališ, donosi www.dnevnik.hr u članku  „Glavni urednik na posebnom zadatku: Otkriveno tko je čovjek koji je odglumio novinara u intervjuu s Todorićem“

Dok su se mediji bavili analizom intervjua Ivice Todorića, prvoga kojeg je dao otkako je u bijegu pred hrvatskim pravosuđem, Jutarnji list je otkrio, a dnevnik.hr prenio, da je riječ o Goranu Mališu, glavnom uredniku Varaždinske televizije, a pretpostavlja se da je taj angažman dogovorio Ratko Maček.

-Zanimljivo je da na internetskim stranicama Varaždinske televizije nema nigdje ni slova o svjetskom ekskluzivu kojeg je napravio njihov glavni urednik. Kada se pogledaju pitanja koja je Mališ postavio Todoriću jasno je i zašto. Ne radi se o novinarskom intervjuu u kojem bi novinar provokativnim pitanjima ispreskakao Gazdu, već o najobičnijem PR uratku u kojem je uloga propitivača jednostavno - odglumljena. Da ne bi bilo nepredviđenih situacija, Mališ je većinu pitanja pročitao s papira.

-Srdačno vas pozdravljam u vašem privremenom domu u Londonu, poručio je bjeguncu Mališ, a u jednom trenutku ustvrdio: "Nakon šutnje počeli ste se aktivno boriti za istinu".

Zanimalo ga je i "zbog čega je uopće donesel les Agrokor" te "kakav rezultat vi prognozirate". Todoriću je postavio i, kako je sam rekao, danas popularno pitanje "gdje su pare", a kad se Todorić pojadao da na računu nema ni 20 tisuća kuna, Mališ ga dočeka s: "Kome je onda u interesu širenje te priče o vašem ogromnom bogatstvu".

Na kraju razgovora lijepo se zahvalio Todoriću na razgovoru, a vrhunac je bio Gazdin odgovor: "Hvala i vama na prilici da se javim ovim putem".

Video sadržaj