Fra Bono Zvonimir Šagi Foto: Krešimir Đurić

Fra Bono: Dijete je najveći dar ne samo za ženu, nego i za sav svijet!

vv | 27.10.2018. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Što se tiče molitve pred bolnicama, važno je da se na taj način potakne i ohrabri kako bi se izbjegao čin pobačaja. Neka to bude poticaj ženama i liječnicima da izbjegnu pobačaj. Neka shvate da je svako već začeto dijete dar za roditelje, obitelj i sav narod. Molitva neka ohrabri trudne majke da shvate kako je to je začeto dijete radost za njihovu budućnost, pa morale i trpjeti. Dijete je najveći njihov dar ne samo za njih, nego i za sav svijet. Nijedna trudna žena ne zna što će biti od njihova djeteta. Možda netko velik za sav svijet.

Ukazuje to fra Bono Zvonimir Šagi u razgovoru za tjednik Varaždinske vijesti, koji će biti objavljen uoči njegove velike obljetnice - 60. godina svećeništva, koju će obilježiti dijamantnom svetom misom u nedjelju 4. studenoga u 10 sati u Kapucinskoj crkvi Presvetog Trojstva u Varaždinu.

- Dođite da u radosti srca zajedno kličemo Gospodinu zahvaljujući mu na svemu što je učinio meni, «... jer milošću Božjom jesam što jesam i njegova milost prema meni ne bijaše uzaludna» (1Kor 15,10) kroz 60 godina svećeničkog služenja Božjem narodu. - stoji u pozivu fra Bone na misu proslave ovog njegovog jubileja.