FOTO Završila energetska obnova sedam zgrada OB Varaždin: više ne puše kroz prozore stare 50 godina Foto: Krešimir Đurić

FOTO Završila energetska obnova sedam zgrada OB Varaždin: više ne puše kroz prozore stare 50 godina

IHR/Varaždinske vijesti | 16.1.2019. u 13:08h | Objavljeno u Aktualno

Završila je energetska obnova sedam objekata Opće bolnice Varaždin.

Riječ je o projektu vrijednom 83,5 milijuna kuna u sklopu kojeg je obnovljeno ukupno sedam zgrada - Kirurgija, Interna, Neurologija, Kuhinja, Ljekarna, Logopedija i Praonica.

- Iako nas je zima dosad poslužila i nije hladno, već prilikom postavljanja 15 centimetara kamene vune vidjela se velika razlika. Morali smo odmah zatvarati radijatore i više ne puše kroz derutne prozore stare preko 50 godina! Naravno, da su se uvjeti u kojima borave naši djelatnici, ali i pacijenti ovim projektom značajno promijenili, a time što smo prešli na drugačiji sustav grijanja otvorile su se nove mogućnosti, pa ćemo tako to iskoristiti i postaviti klimatizaciju na Internu i Kirurgiju – zadovoljan je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, koji je danas s varaždinskim županom Radimirom Čačićem, posebnom savjetnicom župana Natalijom Martinčević te svojim zamjenicima obišao energetski obnovljene zgrade.

Radovi su počeli još u kolovozu 2017. godine i završili su u roku, krajem prošle godine.

- Riječ je o investiciji koja plaća sama sebe. Ulaganje će se vraćati sljedećih 14 godina na razini od 4,25 milijuna kuna godšnje iz ušteda na energentima. To je jedna kvalitetna investicija, vrlo rijetka u Hrvatskoj, koju nažalost nitko osim nas nije realizirao – istaknuo je Čačić i dodao kako su se energetskom obnovom otvorile druge mogućnosti.

- Na Logopediji se omogućilo da se u prizemlju otvori dječji vrtić za djecu liječnika i ostalog medicinskog osoblja te djelatnika Bolnice - najavio je župan.

Čačić je najavio energetsku obnovu još tri zgrade: Poliklinike, Mikrobiologije i Psihijatrije te dva objekta u Klenovniku. Najavio je izgradnju nove zgrade, odnosno objedinjenog Hitnog prijema i jednodnevne Kirurgije, projekta vrijednog 70 milijuna kuna. Bude li sve prema planovima, taj projekt mogao bi početi već ovog ljeta.

bolnica_varazdin_energetska_obnova_01.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_02.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_03.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_04.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_05.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_06.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_07.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_08.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_09.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_10.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_11.JPG

bolnica_varazdin_energetska_obnova_12.JPG