Vojnici su danas započeli s radovima na uređenju okoliša Foto: Krešimir Đurić

FOTO Vojska se vratila u Varaždin: od rano jutros uređuju okoliš vojarne u Optujskoj

| 11.7.2017. u 11:46h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je krajem ožujka ministar obrane Damir Krstičević prilikom obilaska vojarne Ivan V. Drašković u Optujskoj ulici u Varaždinu najavio povratak bojne "Puma" u Varaždin koncem 2018. godine, danas su u vojarni započeli i prvi radovi.

Dvadesetak vojnika iz bojne "Puma" tako od rano jutros uređuje okoliš vojarne kako bi površinu vojarne pripremili za dolazak mehanizacije, odnosno bagera koji će raditi na građevinskim radovima. Vojnici zasad uređuju ulazni dio vojarne, a potom će uslijediti i radovi na uređenju ostatka vojarne.

- Treba počistiti taj gornji dio vojarne od zarasle trave zbog čega su vojnici jutros došli pripremiti teren za dolazak bagera koji će ga potom poravnati, počešljati...Ujedno treba pripremiti teren i za postavljanje ograde. Ima dosta tih pripremnih radova kako bi poslije mogla doći teška mehanizacija - kratko nam je rekao gradski vijećnik Robert Puja, a koji je ujedno i predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade "Puma".

U Varaždin će, podsjetimo, koncem iduće godine vratiti bojna"Pume" od 500 do 700 vojnika, i to pretežno vojnika iz Varaždina i okolice, a koji trenutno rade u Našicama.

Označeno u