FOTO: Vjetar u Maruševcu raskrio nadstrešnicu kod groblja Foto: Općina Maruševec

FOTO: Vjetar u Maruševcu raskrio nadstrešnicu kod groblja

M.P./Varaždinske vijesti | 11.8.2017. u 16:42h | Objavljeno u Aktualno

Zbog grmljavinskog nevremena koje je jučer u poslijepodnevnim satima poharalo općinu Maruševec, ali i druge općine i gradove na sjeveru Hrvatske, maruševečki vatrogasci tijekom noći imali su pune ruke posla.

Olujni vjetar, kiša i tuča veličine oraha jučer su na području općine Maruševec ostavili porušena stabla drveća, štetu u voćnjacima i vrtovima, raskrivene krovove, neuređene prometnice.

- Po smirivanju nevremena, uz pripadnike vatrogasne postrojbe koji su krenuli otklanjati granje i stabla koje je na nekoliko lokacija vjetar srušio na prometnice, na teren su izašli načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša koji su obišli sva naselja. Zahvaljujući hitroj intervenciji vatrogasaca i komunalnog poduzeća MARKOM prometnice su tijekom noći očišćene, a promet omogućen. Zbog snažnog vjetra raskrivena je i nadstrešnica kod groblja u Maruševcu, a općinske službe su na terenu i utvrđuju razmjere šteta na javnoj infrastrukturi, kao i na poljoprivrednim kulturama - izvijestili su iz Općine Maruševec.

Osim spomenutih, primijećena je šteta i na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama te kvarovi na elektroinstalacijskoj mreži zbog čega je nekoliko naselja tijekom noći i jutra bilo bez električne energije. Tijekom noći Elektra je sanirala gotovo sve kvarove, dok se postojeći i dalje otklanjaju.

Označeno u
Galerija slika