Vatrogasna ekipa bila je očekivano uspješna u današnjoj intervenciji u Supilovoj ulici 48 Foto: Dražen Novosel

FOTO Vlasnica stana u Supilovoj 48 nije mogla ući u stan pa u pomoć stigli vatrogasci!

| 19.1.2017. u 17:48h | Objavljeno u Aktualno

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina imali su danas oko 13 sati intervenciju na balkonu stana koji se nalazi na petom katu u ulici Frane Supila 48 u Varaždinu. Tročlanu vatrogasnu ekipu, koja je na teren izašla s vatrogasnim vozilom i ljestvama do 32 metra, pozvala je vlasnica stana, koja nije mogla ući u svoj stan, jer je u njemu ostavila ključeve

- Osim na gašenju požara, spašavanju ljudi i imovine, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina rade angažirani su i na intervencijama poput prisilnih otvaranja stanova, i to u slučajevima kada se može ući u stan kroz balkon ili kroz prozor, odnosno na neki drugi način, a što ne traži razbijanje ulaznih vrata i počinjene štete. Bilo bi logičnije da je osoba nazvala bravara koji bi joj za intervenciju otvaranja vratiju naplatio između 800 do 1 000 kuna, ali se odlučila pozvati nas. Mi na teren izlazimo na dojavu ili Centra 112, ili policije ili samih stanara, Takve intervencije, koje po cjeniku Hrvatske vatrogasne zajednice koštaju oko 150 kuna, mi ne naplaćujemo intervenciju od osobe koja nas je pozvala, već se naplaćuje iz proračuna. Možba bi takve intervencije naših vatrogasaca trebali naplaćivati, ali takvi slučajevi nisu česti tijekom godine, a pri tome smo pomogli ljudima. Isto tako gledamo na to i na način da naši vatrogasci moraju redovito vježbati i kada imamo situaciju u kojoj se može napraviti određena korist, a da pri tome možemo upotrijebiti našu mehanizaciju i ljude, umjesto da vatrogasci treniraju na našem dvorišu odlaze na takve intervencije i čine dobro ljudima  - rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš.

Tročlana vatrogasna ekipa i danas je očekivano bila uspješna i prisilno otvorila stan s balkonske strane, a tijekom prošle godine bilo je 25 takvih intervencija.

  

Galerija slika