FOTO: Snijeg koji je napadao tijekom noći uzrokuje probleme u prometu Foto: Varaždinske vijesti

FOTO: Snijeg koji je napadao tijekom noći uzrokuje probleme u prometu

Varaždinske vijesti | 7.2.2018. u 08:32h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kao što je bilo i najavljeno, tijekom noći i na varaždinskom je području počeo padati gust snijeg.

Do jutra je napadalo nekoliko centimetara, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u Varaždinu su do 7 sati pala 3 cm, u višim predjelima i malo više, iako se prema iskustvima vozača koji su se jutros vozili na posao, čini da je i u Varaždinu palo i malo više snijega.

Naime, snijeg se zadržava na cestama, kako u okolici, tako i u Varaždinu, ali i na varaždinskoj obilaznici. Kako nam je javila čitateljica, oko 7.20 na Kapucinskom trgu u Varaždinu dogodila se prometna nesreća, najvjerojatnije zbog uvjeta na cesti, što je dodatan podsjetnik vozačima na pojačan oprez.

snijeg-nesreca-varazdin-1.jpg

(foto čitateljice)

Prema izvještaju HAK-a, zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obvezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke, autocestu A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Maslenica i državnu cestu DC1 na dionici Trakošćan-Krapina- Zaprešić-Jastrebarsko-Karlovac-Grabovac-Udbina-Gračac-Knin i autoceste A7 između GP Rupa i čvora Diračje te A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Goričan (do GP Goričan i mosta Mure-stari GP Goričan).

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Prognoza za danas na kopnu najavljuje susnježicu i snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, osobito u gorskim krajevima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, uz najvišu dnevnu temperaturu između -1 i 3.

Prometna policija na pojedinim područjima kontrolira promet te iz njega isključuje teretna vozila, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni

 

snijeg-varazdin-obilaznica-1.jpg

snijeg-varazdin.jpg

snijeg-varazdin-5.jpg

snijeg-varazdin-6.jpg

snijeg-varazdin-7.jpg

snijeg-varazdin-8.jpg

snijeg-varazdin-9.jpg

snijeg-varazdin-9-1.jpg

Označeno u