FOTO: Pokret majki za mir "Bedem ljubavi" obilježio 25. obljetnicu osnivanja i djelovanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.9.2016. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

U povodu 25. obljetnice osnivanja i djelovanja održana je svečana sjednica skupštine Bedema ljubavi u hotelu „Turist“.

Uoči svečanosti izaslanstvo je položilo vijenac i zapalilo svijeće na grobu obitelji Makšan koji su bili osnivači i dugogodišnji voditelji udruge, na varaždinskom groblju, a potom i kod Križa domovinske zahvalnosti na Trgu slobode.

Naime, u ljeto 1991. godine velikosrpskim se planovima „Bedem 1“ i „Bedem 2“ usprotivio i Bedem ljubavi – pokret majki za mir koji je svoju snagu, poput svih koji su se suprotstavili težnjama srpskog agresora, crpio iz zajedništva i težnje za neovisnošću, ali i najjače od svih sila – majčinske ljubavi. Zahavljujući svemu tome, ova udruga jedinstvena po okolnistima nastanka nastavila je svoj rad i godinama kasnije, a ove godine obilježila je 25 godina rada prigodnom svečanošću u hotelu Turist.

Bedem ljubavi je humanitarna udruga osnovana 5. rujna 1991. godine i danas ima 200-tinjak članova. Za svoj rad udruga je dobila je Plaketu Grada Varaždina 1995. godine, a 2001. Povelju humanizma Internacionalne lige humanista.

-Zahvaljujem svima koji su ugradili barem mali dio svog srca u Bedem ljubavi – osnivačima, volonterkama, donatorima, sponzorima, suradnicima, kao i svim građanima koji su bili pomoć i podrška svojom dobrotom i velikodušnošću. Vjerujem da i dalje možemo računati na njih. Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji te članovima Njemačko-hrvatske zajednice iz Koblenza, koji su ipak nekakva „konstanta“ u našoj 25-godišnjoj povijesti – zaključuje Renata Pocedulić, predsjednica Udruge.

Nakon godina rada u Križanićevoj Bedem ljubavi Varaždin sada je na adresi Graberje 33 (potkrovlje). Osim preko FB-a, mogu se dobiti i na tel/fax 042/ 206-366 i e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Žiro-račun udruga ima kod ZABA-e HR5723600001101749400.

 

 

Galerija slika