FOTO Nepoznata osoba uz cestu Mirkovec-Bisag zapalila na desetke lešina peradi Foto: Jelena Šaško

FOTO Nepoznata osoba uz cestu Mirkovec-Bisag zapalila na desetke lešina peradi

Varaždinske vijesti | 12.7.2017. u 20:47h | Objavljeno u Aktualno

Uz zapuštenu bivšu županijsku cestu Mirkovec-Bisag u općini Breznica nepoznata je osoba danas poslijepodne zapalila lešine razne peradi. Zabrinuti su mještani zbog nesnosnog smrada i zagađenja okoliša obavijestili i načelnika Stjepana Krobota, a koji je odmah alarmirao vatrogasce i nadležne službe.

- Međutim, na teren su izašli tek naši vatrogasci koji su ugasili vatru te policijski službenici kako bi napravili očevid. Nadležne inspekcijske službe na teren će izaći tek sutra ujutro budući da im je već završilo radno vrijeme. Nevjerojatno! - ljuti se Krobot.

Ističe kako su ga inspekcije uputile da o svemu obavijesti komunalno redarstvo, no poručuje kako Općina nema veze s ovim slučajem iako će očito naposljetku Općina morati platiti kaznu.

- Ponovno ćemo biti krivi ja i Općina jer ništa ne poduzimamo. Sumnjamo o kome se radi, ta osoba ovo radi već godinama, no sada je ovo prevršilo svaku mjeru! Sutra će na teren izaći inspektorica zaštite okoliša i Općini naložiti da to ukloni, no mi za to nismo odgovorni! O svemu namjeravam obavijestiti i ministra zaštite okoliša - najavljuje Krobot.

Označeno u