FOTO Na Korzu lampašima ispisano ime Vukovara Foto: Agencija Sjever

FOTO Na Korzu lampašima ispisano ime Vukovara

VV | 17.11.2017. u 19:38h | Objavljeno u Aktualno

Ispred Gradske vijećnice na Trgu kralja Tomislava danas je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Učenici varaždinskih osnovnih škola, predstavnici braniteljskih udruga grada i Varaždinske županije, kao i okupljeni građani, svijećama su na trgu ispred Gradske vijećnice ispisali riječ VUKOVAR.

Predstavnici grada i županije imali su kraće prigodne govore, a molitvu za žrtve pale u Vukovaru predvodio je kancelar Varaždinske biskupije, prečasni Ivan Rak. Organizatori obilježavanja su Grad Varaždin i Varaždinska županija, koji su kupili 500 svijeća – lampaša u obliku vukovarskog vodotornja. Kupnjom lampaša u obliku vodotornja, jednog od simbola obrane Vukovara, pomaže se Udruzi "Vukovarski leptirići", koja se brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. donio je Hrvatski sabor 1999. godine i tom je odlukom određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – simbola hrvatske slobode. Brojni Varaždinci došli su odati počast vukovarskim žrtvama.