FOTO: Izašli brojni građani te transparentima i zviždaljkama ukazali na slobodu izbora pri cijepljenju

Varaždinske vijesti | 29.10.2017. u 14:44h | Objavljeno u Aktualno

S ciljem da se podigne svijesti o obavezi cijepljenja kao represiji i pritisku na roditelje, a bez odgovornosti nadležnih službi i institucija u slučaju pojave nuspojava na cijepljenje krenula je danas prosvjedna šetnja za slobodu izbora pri cijepljenju od Kapucinskog trga prema Korzu.

Iz inicijative za slobodu izbora pri cijepljenju koji je organizator ove prosvjedne šetnje ističu da tako žele zaštititi svoju djecu, žele ukazati na manjkavost sustava u kojem se nameće zakonska obaveza cijepljenja, a bez prethodne provjere sigurnosti primjene cjepiva na djeci, koju ordinira i svaki proizvođač u uputama koje su priložene cjepivima, da se utvrde alergije na pojedine sastojke cjepiva kao kontraindikacija za cijepljenje.

 

- Želimo ukazati na problem modernih cjepiva, tzv. "koktela" kod kojih se u nejaki dječji imunološki sustav ubrizgava čak pet, i u novije vrijeme šest uzročnika, uz sve prateće konzervanse, adjuvanse i ostale tvari koje su klasificirane kao poslovna tajna. Želimo ukazati i na problem neprijavljivanja pojedinih nuspojava nakon cjepiva od strane pedijatara, iako uz svaku uputu o lijeku u cjepivima stoji da se svaka i najmanja sumnja mora prijaviti - dodaju organizatori.

 

 

 

Označeno u