FOTO: Dalić i Vatreni posjetili vojarnu 7. gardijske brigade Puma uoči utakmice Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Dalić i Vatreni posjetili vojarnu 7. gardijske brigade Puma uoči utakmice

Varaždinske vijesti | 11.6.2019. u 19:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Uoči prijateljske utakmice između Hrvatske i Tunisa, hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem posjetila je vojarnu 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu.

Posjet je inicirala Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma, a hrvatske reprezentativce dočekali su predstavnici Hrvatske vojske na čelu sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general-bojnikom Sinišom Jurkovićem. Hrvatski nogometni reprezentativci su ispred spomen-kapelice položili cvijeće i zapalili svijeću te odali počast poginulim pripadnicima Puma.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop kazao je kako današnji susret Hrvatske vojske i Hrvatske nogometne reprezentacije svjedoči izvrsnim odnosima koje će nastaviti njegovati i dalje.

- Ovo našim vojnicima sigurno jako puno znači jer vojska je ta koja živi svaki dan sa sportom. Branitelji su temelj naše države, donijeli su nam puno veselja 90-ih, a naši Vatreni nas danas svojim uspjesima uveseljavaju i raduju - kazao je Jakop.

Tom prigodom zapovjednik HKoV-a, general Jurković uručio je izborniku Daliću žutu beretku, simbol Puma iz Domovinskog rata koji i danas s ponosom nose pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume.

- Mi uvijek navijamo za naše Vatrene. Hrvatsku vojsku i našu reprezentaciju spajaju neraskidive veze i gradimo sustav na istim vrijednostima čineći sve da u našoj Hrvatskoj bude bolje i ljepše - poručio je general Jurković i rekao kako je uoči utakmice s Tunisom, velika čast za Hrvatsku vojsku što su Vatreni odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije zahvalio je Hrvatskoj vojsci na potpori, kako tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva, tako i tijekom aktualnih kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo.

- Zaista, čast nam je bila doći ovdje i pokloniti se svim pripadnicima Puma koji su poginuli u Domovinskom ratu. Za nas je to velika čast i zadovoljstvo. Za ove ljude, za Pume, za Hrvatsku vojsku spremni smo sve učiniti. Hvala ima na svemu onome što su oni dali za nas. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas - kazao je Dalić.

Hrvatska vojska uputila je potporu Vatrenima videosnimkom snimljenom diljem Hrvatske „Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska“, a s istom porukom sreću su im zaželjeli i s vrha Sljemena.