Dubravko Bilić: Vrijeme je za promjene u SDP-u

| 26.9.2016. u 18:37h | Objavljeno u Aktualno

Narodna koalicija izgubila je na prvim prijevremenim parlamentarnim izborima. Pobjeda Narodne koalicije trebala je zapravo biti lako dobivena utrka za SDP i stranke okupljene oko nje. Međutim, pobjeda je izostala. Tko je krivac za loš rezultat SDP-a, kakva je situacija na lokalnoj razini, zašto kao jedini SDP-ov dužnosnik u županiji nije bio na listi, ali i što je ključno za prosperitet i dobru gospodarsku razvijenost Ludbrega, otkrio je ludbreški gradonačelnik, SDP-ovac Dubravko Bilić.

– Završili su prvi prijevremeni parlamentarni izbori u povijesti Republike Hrvatske. Kako ocjenjujete ove izbore?

– Kao prvi prijevremeni izbori, pokazali su puno toga. Pokazali su da one koji su pali na prijevremenim izborima, građani nisu kaznili. Pokazali su da oni koji su priželjkivali prijevremene parlametarne izbore, to nisu uspjeli kapitalizirati. Dogodila se dosta jedinstvena situacija da oporba nije prisilno srušenu Vladu uspjela maknuti još korak dalje, što govori da oporba nije do kraja bila spremna na to. Kada se sad pogleda, građanima nisu bili jasni ni presudni motivi rušenja te Vlade. Razočaran sam jer Narodna koalicija nije uspjela kapitalizirati sve ono loše što se događalo u prethodnoj Vladi, sav onaj nerad i nedonošenje odluka i zaustavljanje procesa koji su stvarno nanijeli veliku štetu, što će se vidjeti sljedeće godine.

– Tko je kriv za taj neuspjeh Narodne koalicije? Je li krivo vodstvo stranaka okupljenih oko koalicije ili možda nije bilo dovoljno rada na terenu?

– Izbori su bili doista specifični jer su prije svega bili iznenadni. Možda je otegotna okolnost za SDP bila ta što se izbori nisu održali odmah, u srpnju, jer je u tom trenutku napetost i medijsko okruženje bilo povoljno za oporbene stranke. Tko je kriv? Puno je krivaca, a jedino nisu krivi građani.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...