DOZNAJEMO Uz rijeku Dravu (ne) gradi se bespravno Foto: Krešimir Đurić

DOZNAJEMO Uz rijeku Dravu (ne) gradi se bespravno

| 3.9.2018. u 19:08h | Objavljeno u Aktualno

Od ukupno 5.500 zahtjeva za legalizaciju, koji su bili podneseni do lipnja 2013. godine, nadležno varaždinsko gradsko tijelo riješilo je većinu, odnosno oko 90 posto od ukupnog broja predmeta te se postupak legalizacije u Gradu Varaždinu bliži kraju.

Zahvaljujući tome, rušenja nelegalnih objekata u Varaždinu zasada gotovo nije bilo, ali to ne znači i da ih neće biti, sudeći prema informacijama iz Grada Varaždina.

- Važno je reći da u novom “valu” legalizacije gdje je izmjenom Zakona za legalizaciju bilo omogućeno ponovno podnošenje zahtjeva u periodu između 15. srpnja 2017. i 30. lipnja 2018., u Gradu je podneseno svega oko 350 zahtjeva. To vjerojatno znači da interesa za legalizacijom više nema ili se pak ozakonilo sve što se moglo ozakoniti - ukazuju u Gradu Varaždinu te dodaju da će se preostali predmeti zasigurno sporije rješavati s obzirom na to da se radi o predmetima za koje građeni nisu dostavili Zakonom potrebnu dokumentaciju ili pak nije izvršeno određeno plaćanje, a da bi se konačno Rješenje za legalizaciju moglo izdati.

Što se tiče ozakonjenja objekata, posebice kućica uz Dravu, napominju da jedan duži pojas s međimurske strane Drave, gledajući tristotinjak metara uzvodno i kilometar nizvodno od cestovnog Dravskog mosta, a gdje se nalazi većina “dravskih kućica”, pripada u nadležnost rješavanja Međimurske županije tako da Grad trenutno informacije o legalizaciji tih objekata nema.

- Što se tiče područja uz Dravu, koji pripada području Regionalnog parka Mura-Drava te Dravskoj park šumi na tom se području neće moći ozakoniti niti jedan objekt s obzirom na to da važeći Zakon isključuje mogućnost ozakonjenja objekata na području Regionalnih parkova te park-šuma - ukazuju u Gradu Varaždinu.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u