Ni trgovine mješovite robe u Općini Mali Bukovec neće raditi nedjeljom

vv | 31.12.2018. u 12:07h | Objavljeno u Aktualno

Općina Mali Bukovec priključuje se onima u kojima trgovine neće raditi nedjeljom pa će radnici posljednji dan u tjednu moći provoditi u krugu obitelji.

Kao što je nedavno najavio načelnik Općine, HSS-ov Darko Marković, postignut je dogovor sa sve četiri trgovine te je u ponedjeljak, 31. prosinca, u Vijećnici Općine Mali Bukovec potpisan Sporazum o neradu tih trgovina nedjeljom i blagdanima – 1. siječnja (Nova godina) i 25. prosinca (Božić). Ostalim blagdanima trgovine će raditi skraćeno do 11.00 sati. Riječ je o trgovinama „Bukovčanka“ i TP Varaždin u Malom Bukovcu te TP Varaždin i Trgonom u Svetom Petru s čijim je predstavnicima načelnik potpisao Sporazum.

Načelnik Marković istaknuo je da će od 1. siječnja 2019. godini radnici u trgovinama nedjeljama biti slobodni te će to vrijeme moći provesti kod kuće u krugu obitelji. Dodao je da će to pozitivno utjecati i na ostale mještane jer neće ići u trgovinu i više će im vremena ostati za obiteljsko druženje.
Općina Mali Bukovec nastavlja niz jedinica lokalne samouprave u Podravini u kojima trgovine neće raditi nedjeljom.

„To je dobra inicijativa jer će načelnici općina pokazati da se to može promijeniti iako se političari na državnom nivou ne mogu dogovoriti oko stava za rad nedjeljom“, kazao je Marković.

Načelnik također drži da su u gotovo svim političkim opcijama u njihovim programima uvrštene demografske mjere, ali samo rijetki od njih, kada imaju priliku, naprave nešto konkretno za obitelji. Pozvao je one koji imaju mogućnost izmjena zakona da se ugledaju na općine koje su prve krenule s potpisivanjem sporazuma odnosno u kojima trgovine ne rade nedjeljom.