DIP odbio prigovor Alena Runca na prebrojavanje glasova

VV | 24.5.2017. u 19:57h | Objavljeno u Aktualno

Državno izborno povjerenstvo na današnjoj je sjednici razmotrilo prigovor koji je DIP-u na prebrojavanje glasova uputio kandidat HDZ-a za župana Varaždinske županije Alen Runac i odbilo prigovor.

Državno izborno povjerenstvo u sastavu Branko Hrvatin, dipl. iur., predsjednik, Vesna. Fabijančić-Križanić, dipl. iur., potpredsjednica, Ana Lovrin, dipl. iur. potpredsjednica, Slaven Hojski, dipl. iur., član, Janja Horvat Drobnjak, dipl. iur., članica, i Emil Tomljanović, dipl. iur., član, odlučilo je da prigovor nije osnovan s obrazloženjem da je "uvidom u zapisnike o radu biračkih odbora utvrđeno da na biračkim mjestima, ukupno 338, za izbor župana Varaždinske županije, nije bilo nepravilnosti u provedbi izbora te da promatrači i članovi biračkog odbora nisu imali niti jednu primjedbu, koja bi se odnosila na postupak prebrojavanja odnosno utvrđivanja valjanosti glasačkih listića ili na broj glasova navedenih u zapisnicima o radu biračkih odbora".

Cijelo rješenje pročitajte na ovom linku.

Podsjetimo, Runac je uložio prigovor na privremene rezultate izbora. Naime, prema njima u drugi krug za župana Varaždinske županije idu Predrag Štromar i Radimir Čačić koji je osvojio svega 16 glasova ili 0,02 posto više od HDZ-ovog Alena Runca.

- Temeljem informacija dobivenih s terena imamo čak 4,38 posto nevažećih listića dok ih je u susjednom Međimurju tek 1,79 posto. Drugi prigovor odnosi se na prebrojavanje, s obzirom na to da je rezultat u okviru statističke pogreške - kazao je Runac koji je od DIP-a zatražio ponovno prebrojavanje nevažećih listića.