Centar 112: Jučer zastoji, nesreće, srušena stabla, nestanak struje...

vv | 14.1.2017. u 07:53h | Objavljeno u Aktualno

Snijeg koji je jučer "zatrpao" čitavu županiju stvorio je pravi kaos na cestama. Proizlazi to iz izvješća Centra 112. Pa, krenimo redom.

Od 14.15 sati proglašeni su zimski uvjeti na A4.

U 14.50 na dionici državne ceste Trakošćan-Macelj promet je prepriječio kamion.

U 14.51 s ceste u Globočecu Ludbreškom došlo je do slijetanja vozila, u 15.02 dogodila se i nesreća na istočnoj obilaznici grada Varaždina, a u 15.07 i nesreća u Gornjem Knegincu. Srećom, sve su bile bez ozlijeđenih osoba.

U 15.38 na izlazu autoceste A4 Novi Marof došlo je do prometne nezgode između dva kamiona zbog čega je zatvorena dionica autoceste A4 od Novog Marofa prema Zagrebu.

U Bednjanskoj ulici u Ludbregu su na cestu pale grane.

U 15.43 došlo je i do zastoja na dionici državne ceste D3 u Paki, a u 15.49 u Podevčevu se prepriječio autobus.

U 15.55 u Cerju Tužnom na dionici državne ceste D35 došlo je do zastoja kamiona.

U 15.47 u Varaždinu se dogodila nesreća s materijalnom štetom, a u 16.28. zbog prepriječenih je kamiona prekinut promet autocestom A3 od Brezničkog Huma do Novog Marofa.

U 16.46 vlak na relaciji Lepoglava-Golubovec naletio je na osobno vozilo, dok je u 17.13 sati u Vratnu Gornjem došlo do slijetanja vozila s ceste. U obje nesreće nije bilo ozlijeđenih osoba.

Od 17 sati u Punikvama, Pišćanovcu i Jalžabetu srušili su se stupovi električne energije, dok je u Koretincu srušen telefonski stup.

U Nedeljancu je u 18.13 sati došlo do sudara dvaju osobnih vozila pri čemu je zabilježena materijalna šteta.

Centar 112 u 18.28 sati primio je dojavu o srušenom stablu u Novom Marofu, a u 18.36 sati stigla je dojava o ispadu dalekovoda u Jalžabetu. Usto, u 19.32 sata stigla je dojava o srušenom drveću na kolnicu na dionici državne ceste D3 od Pake prema Novom Marofu, a bilo je i dojava o srušenim stablima u Novom Marofu, Podrutama i Jalkovcu.

Jutros od pet sati ukinuti su zimski uvjeti na državnim i županijskim cestama u Varaždinskoj županiji.

Međutim, na području čitave županije bilo je problema i sa strujom. Naime, od težine snijega došlo je do kvarova na električnoj mreži na više mjesta na području županije. Centar 112 primio je dojave o kvarovima na električnoj mreži ili nestanku struje iz Ivanca, Grede, Piščanovca, Jalžabeta, Donje Voće, Varaždin Brega, Dubovice, Beretinca, Trnovca Bartolovečkog, Kalničke Kapele, Šemovca, Cestice, Lužana, Štefanec Marofa i Viničnog.

Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su tehničke intervencije ispumpavanja vode ili rezanja grana u Seketinu, Ivancu, Ludbregu, Ivancu, Vinici, Bedencu, Novom Marofu, Globočecu Ludbreškom...Članovi DVD-a Ivanec u dva su pak navrata spašavali čaplju.

Označeno u