Čehok: Prodaja Aquatehnike ne može biti odluka samo Varkoma

N.P. | 24.5.2017. u 14:42h | Objavljeno u Aktualno

Danas je, u uniformi radnika Aquatehnike zbog solidarnosti prema radnicima, Ivan Čehok zajedno sa svojim suradnicima održao konferenciju za novinare. Povod presice bilo je očitovanje nezavisne liste Glas za Varaždin o prodaji Aquatehnike, odnosno protivljenju prodaji.

- Mi smatramo da sada kada nije konstituirano novo gradsko vijeće a staro raspušteno, nema šefa gradske uprave i nema skupštine društava, nije uputno prodavati gradsku tvrtku, odnosno kćer gradske tvrtke. To nije odluka koja se mora donijeti hitno. Provela su se dva kruga natječaja i nitko se nije javio, i mi ne vidimo razloga da Varkom sada ide u prodaju Aquatehnike. Molimo povjerenicu Đulu da kao sadašnja zakonska zastupnica grada, iskoristi svoj autoritet i urazumi upravu Varkoma - rekao je Ivan Čehok, navodeći kako prodaja Aquatehnike ne može biti odluka samo Varkoma.

Čehok smatra da je trenutna uprava Varkoma suodgovorna za loše rezultate Aquatehnike, navodeći da ako je uprava Varkoma već prije tri godine znala za loše poslovanje Aquatehnike, onda je uprava, kao skupština, o tome trebala obavijestiti Gradsko vijeće, promijeniti upravu na vrijeme i osigurati nove poslove.

- Prema našim spoznajama, na otvorenju ponuda za aglomeraciju, Aquatehnika je odabrana kao izvođač zajedno s još jednom slovenskom tvrtkom. Prema tome, Aquatehnika je dobila nove poslove, pa zašto onda prodavati tvrtku koja upravo od Varkoma dobiva poslove - istaknuo je Čehok.

Zlatan Avar je pozvao povjerenicu Dragicu Đulu da suspendira natječaj za prodaju Aquatehnike i da odluku odgodi sve do kad se ne konstituira novo Gradsko vijeće i ne izabere novi gradonačelnik i njegovi zamjenici.

- Tek onda se može razgovarati o eventualnoj prodaji Aquatehnike, i to ako gradonačelnik i Gradsko vijeće procijeni da to ima smisla.

Na naše pitanje na koji način i s kime misle stvoriti većinu u Gradskom vijeću, Čehok je rekao da će većinu u Gradskom vijeću napraviti sa svima koji žele napraviti većinu.

- Većina ne ovisi o predsjedniku Vijeća, to je netko krivo shvatio. Ja sam samo govorio o načelnoj političkoj kulturi, znači da svima date šansu i otvorite vrata da bi mogli surađivati. Vijeće se mora konstituirati i ja ne vidim razloga zašto netko ne bi bio predsjednik Vijeća. To ne znači da mi od nekoga očekujemo da s njima stvorimo formalnu većinu ili da unaprijed prejudiciramo da ćemo mi s nekime stvoriti većinu. To nam u ovom trenutku čak i ne treba - rekao je Čehok.