Čehok na predstavljanju Adventa: Za Međimurce izmisliti klizalište od “mekdonaldsija”

D.P./Varaždinske vijesti | 23.11.2017. u 11:29h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok bio je jako dobro raspoložen na današnjem predstavljanju programa Adevna u Varaždinu.

Prvo se prisjetio kako je jedne godine i on trčao Novogodišnju utrku, no Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, podsjetio ga je da se radilo o utrci od 500 metara.

- Da, bila je to humanitarna utrka “Od odojka do sarme” ili od krčme do krčme - našalio se Čehok na svoj račun te kazao kako bi se ta utrka mogla vratiti “jer se nešto love ipak skupilo”.

Što se Adventa tiče, podsjetio je kako je Grad Varaždin prvi u Hrvatskoj krenuo s takvim organiziranim programom još 2005. godine, no kako su nas od tada drugi gradovi prestigli.

- Ipak, danas Advent u Varaždinu obuhvaća zaista širok program za sve. Mislim da je to dobro zamišljeno, jer Advent je pučko veselje i treba biti prilagođen svim kategorijama stanovništva. Vjerujem da ćemo taj Advent još dići na višu razinu - prokomentirao je Čehok.

Kazao je kako na Advent dolaze gosti i iz drugih županija, a posebno Međimurja.

- Možda ne bi bilo loše za Međimurce izmisliti klizalište od “mekdonaldsija” i onda bi se oni klizali. Tamo ih često vidim i to nije loša ideja za iduću godinu - našalio se Čehok i na račun susjeda Međimuraca.

Zaključio je kako treba razmišljati u smjeru da Varaždin postane destinacija turista iz drugih županija i pozvao je sve koji imaju neke ideje da jave u Grad.

- Pozdravljam ideju ugostitelja da samo organiziraju program na Stančiću, jer ne treba uvijek čekati Grad - poručio je.

Označeno u