Čehok ministru predložio da MUP financira uređenje biciklističkih staza Foto: Krešimir Đurić

Čehok ministru predložio da MUP financira uređenje biciklističkih staza

M.P./Varaždinske vijesti | 14.12.2017. u 18:03h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nedavno izgrađeni kružni tok na raskrižju Krležine i Filićeve ulice u Varaždinu danas je obišao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Naime, rotor je izgrađen upravo sredstvima MUP-ova Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, na čemu je ministru zahvalio gradonačelnik Ivan Čehok.

- U ovih je nekoliko godina na području grada sredstvima iz MUP-ova programa uređeno nekoliko raskrižja i rotora i najvažnije je što u deset godina, otkako je napravljen prvi rotor, ondje nismo imali nijednu veću nesreću - ukazao je Čehok.

Rotor na raskrižju Krležine i Filićeve ulice je, dodao je, napravljen u rekordnom roku u manje od 40 dana, a izgradnja je bila i jeftinija od prvotno planirane, oko 1,1 milijuna kuna. Od izgradnje, ondje nije bilo nesreća.

- Ministarstvu se i dalje preporučamo za sredstva, a nedavno smo prijavili i projekt izgradnje mreže biciklističkih staza po gradu. Osim što bismo postali prvi grad u potpunosti pokriven biciklističkim stazama, to bi pridonijelo i većoj sigurnosti biciklista, a ima i niz ekoloških razloga - naveo je Čehok.

Božinović je dodao da je ovim kružnim tokom, ali i onim u Optujskoj ulici, promet sigurniji i protočniji.

- Naš posao nije samo represivan u smislu kažnjavanja onih koji krše prometne propise već nam je zadatak i nuditi rješenja kako bi svi sudionici u prometu bili sigurniji - poručio je ministar dodavši da će MUP razmotriti i prijedlog Grada za financiranjem biciklističkih staza budući da ima niz prednosti, od prometnih i sigurnosnih pa do ekoloških i zdravstvenih.

DSC 2359

DSC 2304

Označeno u