Čehok: Bajaga? Ništa posebno - Varaždin nije Karlovac Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

Čehok: Bajaga? Ništa posebno - Varaždin nije Karlovac

| 16.8.2018. u 11:33h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok osvrnuo se na stav varaždinskih veterana da nije primjeren koncert Bajage na Špancirfestu.

-Ništa posebno. Bajaga je nastupao dva puta u osam godina u Varaždinu. Nismo nikada imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Vjerojatno je to jeka onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin", rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok za N1.

Korak dalje otišao je varaždinski vijećnik Denis Mladenović, koji je u Gradsko vijeće ušao s Čehokove liste te se ubrzo zaposlio u ZŠUGV-a, koji se isticao na pozornici u Varaždinu, dok je nastupao Thompson.

-Na Thompsonovom nastupu na dočeku Dale zapalil sam baklju kraj njega na bini. Dolazim i na Bajagin koncert na Špancirfestu jer ga cijenim kao umjetnika, glazbenika.
Jesam li ustaša, četnik ili me zaboli kifla za plitke i ograničene podjele i zavade zaključite sami.. E moj narode..Vjerujem, ne vjerujem, napisao je Mladenović na FB.

Zamoljen da objasni ovu izjavu, Mladenović nam je rekao da je na dočeku izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, kao jedan od organizatora zapalio bengalku tijekom pjesme „Lijepa li si“ jer je bio "ponesen emocijama, domoljubljem, kao dijete hrvatskog branitelja, kao prijatelj čovjeka čiji otac je poginuo u Domovinskom ratu, prisjećajući se i štiteći dignitet, uradio sam to sa ponosom i sjetom".

- S druge strane, ne vidim nikakav problem da na ovogodišnjem jubilarnom Špancirfestu nastupi Momčilo Bajagić Bajaga. Smatram ga umjetnikom i glazbenikom, i ne vidim apsolutno nikakav problem u njegovom nastupu, naglašava.

Potaknut polemikama i raspravama oko tog koncerta ukazuje da su "podjele i zavade koje su nam servirane nebitne te bi htio da svatko u ovom društvu to prepozna".

-U trenutku dok je skoro 400.000 hrvatskih građana pod blokadom, dok je mirovinski sustav u kolapsu, dok nema jasne i precizne slike demografske politike i nataliteta, najmanje čime se želim baviti su  zabavljači  i izvođači javnih skupova. Nemojmo nasjesti na provokacije pojedinaca čije vrijeme ističe, razmislimo dva puta svojom glavom prije nego progovorimo, iskažimo snagu i hrabrost, ne zbog nas, već zbog naše djece. Dok Titanik tone, nemojmo raspravljati tko svira u orkestru već se pobrinimo da brod ne potone. Još nije kasno, poručuje.