Čehok apelira na rezanje troškova u javnim ustanovama: Mi to više ne možemo financirati!

MGA/Varaždinske vijesti | 10.6.2019. u 14:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kao što je smanjen broj zaposlenih u Gradskoj upravi, varaždinski gradonačelnik očekuje slične rezove i u gradskim ustanovama.

O tome je bilo riječi tijekom današnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj su se usvajala godišnja izvješća svih gradskih ustanova među kojima je varaždinski HNK, Knjižnica i čitaonica, Gradski muzej, Dječji vrtić i dr.

- Moramo vidjeti što su naši kapaciteti. Ne možemo imati više ostalog osoblja nego glumaca, mi to ne možemo financirati, slično je i na drugim područjima, recimo u sportu. Ovaj muzej je matični za cijelu županiju i regiju, varaždinski HNK je jedini na sjeveru Hrvatske, mnogi su tijekom izbora govorili da su lideri Sjevera, pa ako ste lideri dajte onda tom varaždinskom kazalištu lovu, ne može Mesek čuvati ludbreškog nosoroga 20 godina, onda neka Županija da zgradu. Nije to kritika nego poziv na suradnju. Premalo daje Županija, za sport ne daje gotovo ništa, mi to više ne možemo izdržati. Živimo daleko iznad svojih proračunskih mogućnosti i nastojimo doći do sredstava da možemo sve to financirati - rekao je Čehok na današnjoj sjednici.