Čačić od Plenkovića zatražio razrješenje Štromara: "Radi protiv interesa građana Varaždinske županije"

Varaždinske vijesti | 11.10.2017. u 20:22h | Objavljeno u Aktualno

Bivši stranački kolege u političkom su sukobu. Naime, Radimir Čačić s pozicije prvog čovjeka Varaždinske županije vrši pritisak na šefa Vlade, Andreja Plenkovića, zbog potpredsjednika Vlade Predraga Štromara.

Čačić koji je Štromara javno prozvao nesposobnim uhljebom sada tvrdi da zbog njega država neće vratiti dug Varaždinskoj županiji od 30 milijuna kuna, rečeno je danas u emisiji RTL Danas.

Kamen spoticanja, kako je rečeno u emisiji, je neisplata 30-ak milijuna kuna dospjelih obveza za 32 izgrađene škole i školske dvorane u Varaždinskoj županiji putem Javnog privatnog partnerstva.

Čačić je tim povodom rekao da je ministar Zdravko Marić, inače, osigurao sredstva za povratak tih 30-ak milijuna dospjelih obveza te već stavio u proračun 15 milijuna kuna za plaćanje u sljedećih 25 godina, ali Štromar je to odlučio opstruirati.

Aktualni potpredsjednik Vlade i bivši župan Štromar ne može se načuditi optužbama bivšeg potpredsjednika Vlade i aktualnog župana Čačića.

-Ja ne znam zašto optužuje mene, ali to naprosto nije točno - rekao je Štromar za RTL.

Naime, župan Čačić se obratio premijeru Plenkoviću osobno i zatražio od njega da ili razriješi Štromara koji direktno radi protiv interesa građana Varaždinske županije ili da sam pokrene dotični postupak.

Tim povodom Štromar ističe da se problem oko škola izgrađenih prije deset godina mogao riješiti i prije.

-Kad je Čačić bio potpredsjednik Vlade ništa nije bilo dogovoreno nego sam ja, kad on više nije bio potpredsjednik Vlade, kao župan dogovorio s ministrom Jovanovićem isplate tih sredstava, ali ne trajno - dodao je Štromar.

Čačić pak tvrdi da je u pitanju revanšizam zbog rezultata utrke za župana u kojoj je Štromar izgubio.

 

Označeno u