Čačić o Aglomeraciji: "Glupost je da Grad Varaždin politički upravlja s nečim što je od interesa građana"

V.M./Varaždinske vijesti | 4.10.2018. u 10:41h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić oštro se osvrnuo na Varkom i varaždinsku gradsku vlast na današnjem aktualnom satu 7. sjednice Županijske skupštine odgovarajući na pitanja vijećnika vezana uz projekt Aglomeracije.

Vijećnike Zlatka Koračevića i Mladena Roginu zanimalo je u kojoj je fazi projekt Aglomeracije, dok je Rogina dodatno pitao tko će sanirati rovove u Sračincu koji su ostali nakon radova.

- Što se tiče glave u oblacima, ja bar znam tko mi glavu nosi, a gospodin Rogina još to nije uspio saznati. Vi ste županijski vijećnik i postavljate neuvisla pitanja tipa kad ćete sanirati rovove u Sračincu? Pa primite se lopate i sanirajte. Možemo i zajedno. To nema nikakve veze sa Županijom, ako to ne znate što znate? - odgovorio je župan Čačić.

Dodao je kako projekt Aglomeracije nema ništa sa Županijom, već s Varkomom, Hrvatskim vodama, kao i s općinama i ministarstvom koji ga sufinanciraju.

- Druga stvar da se prošli župan volio slikati mi ćemo ovo i ono, no to nema veze s ničim. Europski novac, Hrvatske vode, ministarstvo, općina. To nema veze sa Županijom, sve to vodi jedan vrlo uspješni i svima dobro poznati Varkom. Nakon što se politika maknula iz Varkoma, svi natječaji su prošli, onda je došla neka nova politika koja je same sebe prijavila da se nešto nezakonito radilo, samo da se napakosti nekom prije. Kad su shvatili da su pogriješili, onda su napisali pismo da su se samo šalili. Policija će sad dati izvještaj. Tako se vodi Varkom, tako se rade projekti...Ajmo sad ponovno na natječaj pa ćemo dobiti veću cijenu. Najgore je to što je nakon prijave plaćen i avans od 15 milijuna...Vaše pitanje je za razliku od mnogih dobro, ali na potpuno krivu adresu. To se Županoje ne tiče. Da li je dobro da Županija nema ništa s tim, naravno da nije, glupost je i svinjarija da Grad Varaždin politički upravlja s nečim što je od interesa svih građana naše županije - bio je oštar Čačić.

Na pitanje Rogine vezano na balon Varaždinske županije, mogu li se građani javiti da ih se digne njime u oblake, Čačić je rekao da može.

- Tko želi, neka se javi i zabilježi kad ćemo imati drugi put dizanje. Jedna od ključnih stvari, ako nemate glave u oblacima, ako ne stremite visoko, ako nemate vizije, nemojte se baviti ovim poslom - poručio je župan.

Označeno u