Stanje u varaždinskoj bolnici na dan 26. siječnja

Bolnica plaća 10.000 kn mjesečno za održavanje, a led nije očišćen?!

| 31.1.2017. u 11:26h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je prije otprilike dva tjedna na varaždinskom području napadala velika količina snijega, a temperature su se spustile u duboki minus, na brojnim mjestima u gradu je zbog zaleđenih ulica otežano kretanje.

Između ostalog, nije očišćen niti bolnički krug što stvara velike probleme pacijentima, ali i medicinskom osoblju.

- Oca, koji je u kolicima, moram voziti na pretrage iz jedne bolničke zgrade u drugu zgradu, a zbog zaleđene ceste kotači se ne okreću, već kolica doslovno moram gurati po ledu - požalila nam seedna gospođa koju smo sreli kako se muči s prijevozom nepokretnog oca.

Osim nje, i drugi građani jako su nezadovoljni time što bolnički krug nije očišćen.

- Apsurdno je da na putu prema Kirurgiji čovjek može slomiti nogu koliko je leda - ironično je komentirao jedan čitatelj koji nam se javio s pritužbom na stanje u bolničkom krugu.

Objašnjenje smo potražili u varaždinskoj bolnici u kojoj su nam kazali kako bolnica redovno plaća održavanje bolničkog kruga tvrtki Adria grupa sa sjedištem u Zagrebu.

Naime, s tom je tvrtkom u travnju 2016. godine tadašnji sanacijski upravitelj Mladen Smoljanec potpisao ugovor o obavljanju usluga održavanja bolničkog kruga, a u što spada i čišćenje bolničkog kruga od snijega i leda, košnje trave i ostalo.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a prema njemu Opća bolnica Varaždin tvrtki Adria grupa je dužna isplatiti 122.193 kune s PDV-om, što je nešto malo više od 10.000 kuna mjesečno.

Više u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u