Bezuvjetno mišljenje revizora Varaždinskoj županiji Foto: VV arhiva/Krešo Đurić

Bezuvjetno mišljenje revizora Varaždinskoj županiji

M.P./Varaždinske vijesti | 13.9.2016. u 08:22h | Objavljeno u Aktualno

Državni ured za reviziju Varaždinskoj je županiji dao bezuvjetno mišljenje na financijske izvještaje i poslovanje u 2015. godini.

Revizijom je utvrđeno da financijski izvještaji objektivno daju rezultate poslovanja te stanje imovine i obveza. Manje su nepravilnosti uočene u kategoriji rashoda. Naime, rashodi za odvjetničke usluge iznose 136.915 kuna, dok su rashodi za odvjetničke usluge za koje je ugovoreno plaćanje u paušalnom iznosu 30.000 kuna.

- Županija je 2012. zaključila ugovor o pružanju odvjetničkih usluga na neodređeno vrijeme pri čemu je plaćanje ugovoreno mjesečno u paušalnom iznosu od 2.500 kuna. Budući da pritom nije utvrđena obveza sastavljanja izvještaja o obavljenim uslugama, predlaže se kod ugovaranja plaćanja usluga u paušalnom iznosu, ugovoriti i obvezu sastavljanja izvještaja o obavljenim uslugama - navodi se u nalazu.

Ipak, utvrđene nepravilnosti nisu značajnije utjecale na istinitost financijskih izvještaja i usklađenost poslovanja sa zakonima i drugim propisima te je izraženo bezuvjetno mišljenje.